Goran vekilinden çağrı: Herkes Öcalan için Türk devletine baskı kurmalı

Goran Hareketi milletvekili Adil Aziz, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için tüm Kürt güçlerine Türk devletine baskı kurması çağrısı yaptı.

Öcalan özgür olmadan Kürt sorununun çözülmesinin mümkün olmadığına dikkat çeken Aziz, mevcut tecrit koşullarının da Türk devletinin faşist yüzünü bir kez daha gösterdiğini kaydetti.

‘TECRİDİ NEFRETLE KINIYORUM’

“Öcalan üzerindeki tecridi nefretle kınıyorum” diyen Goran hareketi milletvekili Aziz, “Türk devleti, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a tecridi, Öcalan’ın fikirlerinden duyduğu korkudan dolayı uyguluyor. Açıktır ki Türk devleti Kürt hareketinden ve Öcalan Kürt siyasetindeki etkisinden korktuğu için böyle bir yola başvuruyor. Öcalan’a uygulanan tam bir faşist uygulamadır. Aslında bu Öcalan’ın büyük düşünce gücünü ve Türk devletinin bundan duyduğu korkuyu açık bir şekilde göstermektedir” diye konuştu.

‘ÇÖZÜM ÖCALAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜYLE MÜMKÜN OLUR’

Öcalan özgür olmadıkça Kürt sorunun giderek daha büyük çıkmazlara gireceğini ifade eden Aziz şunları söyledi: “Kürt sorununun çözümü kesinlikle Öcalan’ın özgürlüğünden geçer. O açıdan eğer gerçekten Türk devleti Kürt sorununu çözmek istiyorsa bu faşist uygulamalarından vazgeçip Öcalan’ı özgür bırakmalıdır.”

‘TÜM KÜRT SİYASİ GÜÇLERİ TÜRK DEVLETİNE BASKI KURMALIDIR’

Ancak Türk devletinin Öcalan’a dönük politikalarından kendiliğinden vaz geçmeyeceği uyarısında da bulunan Aziz, Kürt siyasi güçlerine çağrıda bulunarak Türk devletine baskı kurulmasını istedi.

Her türlü yol ve yöntemle en haklı talebin her şekilde dile gelmesi gerektiğini de vurgulayan Aziz, “Hiçbir hesap ve çekinceye girmeden Türk devletinden Öcalan’ın özgürlüğü talep edilmeli ve bunun için yoğun bir faaliyet yürütülmelidir” dedi.

...