Gulistan Tara son yolculuğuna uğurlandı

Türk devletinin katlettiği Özgür Basın emekçisi Gulistan Tara, memleketi Êlih’te kitlesel olarak toprağa verildi.

GULISTAN TARA

Türk devletinin 23 Ağustos’ta Silêmanî’nin Seyîtsadiq ilçesi yakınlarında Özgür Basın emekçilerinin bulunduğu araca yönelik gerçekleştirdiği SİHA saldırısında katledilen gazeteci Gulistan Tara memleketi Êlih’te kitlesel olarak uğurlandı.

Habur Sınır Kapısı'nda  “Şehid namirin" sloganıyla karşılanan Gulistan Tara’nın Şırnak Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemlerinin ardından Êlih’e getirildi. Burada “Şehid namirin”, “Jin jiyan azadî”,” Bimre îxanet bijî Kurdistan” sloganları ile karşılanan cenaze yüzlerce araçlık konvoyla defnedileceği Tilmerc Mahallesi’ne getirildi.

Gulistan Tara'nın cenazesini taşıyan kadınlar, defnedileceği Tilmerc Mezarlığı’na kadar götürmek istedi. Sloganlarla cenazeyi taşıyan halka Türk polisi saldırdı. Gulistan Tara’nın cenazesiyle birlikte mezarlığa sadece ailesi ve milletvekilleri alınmak istendi. Buna karşı çıkan halk, kendilerine saldıran polislere “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek” ve “Şehid namirin” sloganlarıyla karşılık verdi. 

Cenazenin içeri alınması esnasında DEM Parti Milletvekilleri Zeki İrmez ve Sabahat Erdoğan Sarıtaş darp edildi. Aile ve direniş göstererek içeri girebilen kadınlar Gulistan Tara’yı defnetti. Gulistan Tara’nın mezarına karanfil ve fotoğraf makinası bırakıldı.

Tara’nın mezarı başında konuşan abisi Ahmet Tetik, ”Özgür basın yolu kutsal bir yoldur. Gulistan'ın yoldaşlarının anısına bağlılığını gördük. Silêmanî’de de arkadaşların Gülistan'a olan bağlılığını gördük” dedi

DEM Parti Milletvekili Zeynep Oduncu ise şöyle konuştu: “Federe Kurdistan bölgesinde arkadaşlarımızın ne koşullarda çalıştığını, özgür basının yaşadığı zorlukları gördük. AKP-MHP iktidarının halkımıza yönelik saldırılarının en açık örneklerinden biri son aşamada tanık olduk. Öte yandan iktidarın en temel hedefi her zaman kadın oluyor. Kadını katletmenin yollarını arıyor. Bizler de mücadele eden kadınların ardılları olarak mücadelemizi yükselteceğiz. Jin jiyan azadî.” 

Defin işleminin ardından mezarlık önünde bekleyen halka hitap eden Gulistan Tara’nın abisi Mustafa Mesut Tekik  “Huzurunuzda dört parça Kurdistan’da yaşayan, bizimle dayanışan ve şehidimizi sahiplenen halkımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Gülistan ve arkadaşının yoldaşı ve ailesi olarak Kürt halkına söz veriyoruz. Bu topraklara barış gelene kadar mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.

Taziyeler Pazar yeri mahallesinde bulunan Roza düğün ve toplantı salonunda kabul edilecek.