HDP Hewlêr Temsilciliği: KDP Asayişi ajanlık dayatıyor

HDP’nin Güney Kürdistan Temsilciliği, HDP üyelerine Hewlêr, Dihok ve Zaxo’da büyük baskı uygulandığını ve ajanlık dayatıldığı tepkisinde bulundu.

Bir ay aşkın bir süredir Hewlêr Asayişi tarafından gözaltına alınan HDP üyeleri Nimet Güneş ve Hesen Kaçar’ın aileleri HDP’nin Hewlêr’deki temsilciliğini ziyaret etti.

Ziyarete ve baskılara ilişkin RojNews’e konuşan HDP temsilciliği üyesi Mizgîn Arî, Güney Kürdistan’daki üyeleri üzerinde uygulanan baskılara dikkat çekerek, “Dört aydır Hewlêr, Zaxo ve Dihok’ta üyelerimiz üzerinde büyük bir baskı var. Asayiş onları tek tek çağırıyor. Üyelerimiz siyasi fikirleri ve düşünceleri yüzünden Türk devletinin baskı ve zulmüne maruz kalıyorlar. Bu nedenle Güney Kürdistan’ı geldiler ve burası onların da evidir. Güney’i de onlara zindan yapmasınlar” dedi.

HDP üyelerinin uzun bir süredir “ajanlık” baskısına maruz kaldığını belirten Mizgîn Arî, “Kardeş, kardeşine karşı mı ajanlık yapsın? Türk devleti için mi casusluk dayatılıyor? Üyelerimizin hiçbir suçu yok ve Asayiş hiçbir suç yükleyemez. Eğer KDP’ye bağlı Parastın üyelerimizi serbest bırakmazsa, Birleşmiş Milletler ofisi ve parlamento önünde eylem yapacağız” diye konuştu.