GÖRÜNTÜLÜ

Heftanin köylüleri Davutoğlu'nu yalanladı

Türk Başbakanı 17 Şubat tarihinde Haftanin bölgesine yapılan hava saldırısında 70 gerillanın öldürüldüğünü iddia etmişti. Ajansımıza konuşan köylüler, Türk Başbakanı'nı yalanlayarak, köyde büyük maddi zarar oluştuğunu söyledi.

Medya Savunma Alanları’na bağlı Heftanin bölgesinedeki Banekê köyü 17 Şubat 2016 akşam saatlerinde Türk savaş uçakları tarafından vuruldu. Türk Başbakanı Ahmet Davutoğlu 70 gerillanın vurulduğunu iddia etmişti. ANF konuşan köylüler, bu iddiayı yalanladı.

Köylüler, Türk devletinin kendi köylerini bombalamasının hiçbir gerekçesinin olmadığına dikkat çekerek, bu saldırının ilk olmadığını belitti. Türk savaş uçakları tarafından sürekli olarak Güney Kürdistan topraklarının bombalandığını ve bu saldırılara karşı da hem Güney Kürdistan hükümetinin hem de uluslararası güçlerin sessiz kalmasını da anlamadıklarını ifade etti.

Gerçekleşen hava saldırıları yüzünden köyde büyük oradan maddi zarar meydana gelmiş. Bağ bahçelerine gidemeyen köylüler, hayvanlarını da otlatmak için araziye götüremiyor. Alanda sürekli keşif uçağının da gezdiğine dikkat çeken köylüler her fırsatta Türk savaş uçaklarının kendilerini hedef aldığını ve bu yüzden de birçok köylünün de köylerini boşaltarak Zaxo’ya gittiğini belirtti.