GÖRÜNTÜLÜ

Helince: Sivillerin zarar görmemesi için tedbirli davranıyoruz

Minbic Askeri Meclis üyesi Baz Helince Minbic’in özgürleştirilmesinin çok daha hızlı olabileceğini, ancak esir kalan halkın zarar görmemesi için tedbirli hareket ettiklerini belirtti.

 

Minbic’i özgürleştirme operasyonu sona doğru yaklaşıyor. Çetelerin, Minbic Askeri Meclis savaşçılarına karşı mevzilendikleri alanlar da teker teker temizleniyor. Bu alanlardan birisi de Minbic’in doğu kısmında kalan Dewara Cizire.

30 Temmuz’da Minbic Askeri Meclis savaşçılarının denetimine girmiş olan bu kavşak kentin merkez çarşısına çok yakın. Dewara Cizire’den savaşçıların ilerleyişi de sürerken, halk da özgür alanlara akmaya devam ediyor.

Dewara Cizîr’in tanıtımını ajansımıza yapan Minbic Askeri Meclis savaşçısı Baz Helince, şehrin tamamen kurtarılmasının az kaldığını özellikle vurguladı.

Dewara Cizîr’nin özgürleştirilmesinde de yer alan Helince, “Şu an bulunduğumuz yere Dewara Cizîr deniyor. Burası şehrin doğu kısmındaki en önemli kavşaklardan birisi. Buraya kadar gelişte çok emek verildi. Cizîr ve Kobanê’den gelen yollar burada birleşip şehrin merkezine doğru devam ediyor ve şehrin çarşısındaki Dewara Qaze ile birleşiyor. Mesafe çok yakın zaten. Buranın özgürleştirilmesiyle birlikte şehrin çarşı merkez kısmına hakim olan büyük binalarda denetimimize girdi. Buradan daralttığımız çemberle daha da sıkışan çeteler denetimimiz altında kaldılar” dedi.

Minbic’in özgürleştirilmesinin çok daha hızlı olabileceğine de dikkat çeken Helince, çetelerle savaştan daha çok, içeride esir kalan halkın zarar görmemesi için tedbirli hareket ettiklerini de sözlerine ekledi.

“Özgürleştirdiğimiz alanlara günde yüzlerce sivil sığınıyor. Çetelerin zorla evlere yerleşerek, saklandığını anlatıyorlar. Biz de bunları bildiğimiz için tedbirli davranıyoruz. Hiç bir şekilde halkın katledilmesini zarar görmesini kabul edemiyoruz” diyen Helince, iki aylık savaşta çok önemli sonuçlar aldıklarını da söyledi.

Çetelerin ya teslim olacaklarını ya da imha olacaklarını da vurgulayan Helince, insanların evlerine girerek mevzi yapan çetelerin, halkın arasına sızarak kaçmaya çalıştığını da belirtti. Çetelerin yaşadığı bu bozgun sonrasında Minbic’in özgürlüğünün artık yakın olduğunu da vurguladı. 

...