Hesekê'de federal sistem için tanıtım toplantısı

Hesekê halkına yönelik, federal sistem için tanıtım toplantısı düzenlendi.

Rojava-Kuzey Suriye Demokratik Federal Sistem Kurucu Meclisi Diplomasi Komitesi, Hesekê halkıyla bir araya gelerek federal sistem için tanıtım toplantısı düzenledi.
Toplantıda, Rojava-Kuzey Suriye Demokratik Federal Sistem Kurucu Meclisi Eşbaşkanları Mensûr Selûm, Hediye Yusuf , Kurucu Meclis Örgütlenme Kurulu Diplomasi Komitesi Üyesi Senherîb Bersûm, Tev-Dem Halkla İlişkiler Komitesi Eş Başkanı Abdulselam Ahmed'in yanı sıra siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, aydınlar ve bazı  Arap aşiret temsilcileri de hazır bulundu.

'KİRLİ PLANLARI BOŞA ÇIKARACAĞIZ'

Kurucu Meclisi Eşbaşkanı Mensûr Selûm bir konuşma yaptı. Selûm, "Federasyon sistem anlayışımızı parçalamıyor. Tam tersine demokratik ve bütünleştiricidir. Demokratik olduğundan dolayı sürekli eleştiriyor ve buna dönük de saldırılar yapılıyor. Bizler yıllarca Baas zihniyeti tarafından yönetildik. Bu nedenle artık kendi kendimizi yöneteceğiz. Yani Rojava-Kuzey Suriye halkları olarak kendi kaderimizi kendimiz tayin edeceğiz. Suriye halkları olarak bir araya geldik ve merkezi olmayan demokratik federal sistemi kendimiz için en ideal çözüm modeli olarak bulduk ve bu halkların iradesidir. Bu kadar saldırı altında iken ilk başta birbirimizi anlamayız. Düşmanların saldırıları da bu nedenledir.  Bu sebeple dış güçler Suriye krizini derinleştirmek ve Rojava-Kuzey Suriye halklarının arasına nifak tohumu ekmek istemektedirler. Bizler de demokratik fedaral sistemle bu kirli planları boşa çıkaracağız" şeklinde konuştu.

'KADINLAR OLARAK İNŞADA YER ALMALIYIZ'

Toplantıda  Konuşan Hediye Yusuf ise şunları söyledi: "Suriye’de uzun bir süredir savaş yaşanıyor. Bu savaşta ülke olarak, insanlık olarak büyük felaketler yaşadığımız gibi büyük tecrübeler de edindik. Ancak biz kadınlar en fazla acı ceken taraf olsak da çözüm noktasında en fazla rol bizlere düşmektedir. Bu nedenle biz kadınlar fedaral sistemin kadın özgürlüğü noktasındaki önemini  bir kez daha dile getirmeliyiz. Eğer bizler kadın özgür olmadan toplum özgürleşmez, diyorsak o zaman ilk başta biz kadınlar fedaral sistemin inşasında  yer almalıyız.
Toplantının sonunda katılımcıların sorularına cevap verildi.
 

...