Hêvî Şanoger, 20. yıldönümünde mezarı başında anıldı

Sanatçı Hêvî Şanoger (Gafur Doğan), hayatını kaybedişinin 20’nci yıldönümünde Şehit Rustem Cudî Mülteci Kampı’ndaki mezarı başında anıldı.

Hêvî Şanoger, 27 Ağustos 2004’te Kerkük’teki kültür-sanat etkinliğine katılmak için Mexmur’dan Kerkük’e giderken geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetmişti.

Birçok tiyatro oyunuyla ardında önemli eserler bırakan Hêvî Şanoger, şahadetinin 20’nci yıl dönümünde kültür ve sanat çalışmalarında yer alan yoldaşları tarafından Şehit Rüstem Cudî Mülteci Kampı’ndaki mezarı başında anıldı.

Anma töreni Mexmur Kültür Sanat Merkezi ve Stêra Zêrîn’in tüm üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. 

Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’nde şehit düşenlerin anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan anma sırasında Kültür ve Sanat Merkezi Sözcüsü Helena Babat bir konuşma yaptı.

Helena Babat, “Bugün tüm Kurdistan’da kültür ve sanat çalışmalarının gelişmesine öncülük yapan şehitlerimiz sayesinde inançlarımızı, duygularımızı, kültürümüzü ve sanatımızı özgürce ifade edebiliyoruz” dedi. 

Helena Babat, “Daima şehitlerimizi anarak onların izinde olacağız ve onların anılarını yaşatmak için mücadele edeceğiz. İster müzik ister tiyatro ister halk oyunları çalışmalarında olsun daima onların izinde yürüyeceğiz” şeklinde konuştu. 

Anma töreni ‘Şehîd Namirin’ sloganlarıyla sona erdi.