Hewler’de Öcalan’a özgürlük eylemi

Öcalan’ın özgürlüğü için Hewler’de yürüyüş yapan halk, ağırlaştırılmış tecridi kınarken, BM ve CPT'ye de sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yaptı.

Hewler Halk İnsiyatifi’nin çağrısı üzerine  dün saat 18:00’da yüzlerce kişi bir araya geldi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için düzenlenen eyleme katılmak için Şehit Rüstem(Maxmur) Mülteci Kampı’ndan gelen halk KDP asayiş noktasında uzun süre bekletildikten sonra halkın ısrarı karşısında geçişlerine izin verildi.

Maxmur’dan gelenlerin eylem alanına ulaşmasıyla birlikte halk yürüyüşe geçti. Hewler İkame kapısında (Empire City karşısı) başlayan yürüyüşe HDP, PYD, RJAK, Tevgera Azadi, Kongre Star, Kürdistan Yurtseverler Gençliği ve Mezopotomya İşçiler Derneği’nin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Öcalan’ın posterlerini taşıyan yüzlerce kişi sloganlar eşliğinde Birleşmiş Miletler (BM) Hewler Temsilciği binasına kadar yürüdü.  

BM temsilciliği önünde Kürdistan şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ardından Hewler Halk İnsiyatifi adına açıklama yapıldı. Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride dikkat çekilen açıklamada, kamuoyuna sessiz kalmama çağrısı yapıldı. En kısa zamanda Öcalan’ın avukatları, ailesi ve bağımsız bir heyetle görüştürülmesi ve tecridin sona erdirilmesi de talep edildi.

Maxmur Mülteci Kampı Demokratik Halk Meclisi Eşbaşkanı Heci Kaçan ise Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecrit koşullarına karşı BM’nin sessiz kalmaması ve sorumluluklarına sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Kaçan, CPT’ye de İmralı’da yaptıkları incelemenin ve Öcalan ile yaptıkları görüşmenin sonuçlarını kamuoyuna açıklamasını istedi. 

Eylem ‘Bijî Serok Apo’, ‘Kesek Nikare Roja me tarî bike’ ve ‘Bê Serok Jiyan Nabe’ sloganlarıyla son buldu.