HPG: İşgalcilerin bombardımanlarında hiçbir kaybımız yaşanmadı

İşgalci Türk devleti, son dört günde Medya Savunma Alanları'nı havadan ve karadan onlarca kez bombalandı. HPG, “Gerçekleştirilen bombardımanlarda hiçbir kaybımız yaşanmadı” dedi.

HPG AÇIKLAMA

HPG Basın  İrtibat Merkezi, “Medya Savunma Alanları son dört gün içerisinde güçlerimizin tespit edebildiği kadarıyla 40 kez savaş uçakları, 22 kez saldırı helikopterleri ve 4 kez de yasaklı patlayıcılar ile bombalandı. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda hiçbir kaybımız yaşanmadı. İşgalci Türk ordusunun bu bombardımanlarda 3, 15 ve 6 şeklinde rakamlar vererek kayıplarımızın olduğunu iddia etmesi tamamen yalandır” dedi.

HPG gerilla eylemleri ve işgalci Türk ordusu tarafından yapılan saldırıların ayrıntılarına ilişkin şunları belirtti:

Xakurkê bölgesi;

1 Eylül saat 23:30’da Lolan alanındaki helikopter hareketliliğine güçlerimizce müdahale edildi. Güçlerimizin müdahalesinden sonra helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

Metîna bölgesi;

3 Eylül saat 23:00’da Dergelê Direniş Alanı’nı bombalayan saldırı helikopterlerine güçlerimizce müdahale edildi. Güçlerimizin müdahalesinden sonra helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

3 Eylül saat 11:30’da Şêlazê Direniş Alanı’daki 1 dron suikast taktiği ile vurularak düşürüldü.

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

29 Ağustos saat 17:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 mobesse kamerası suikast taktiği ile vurularak imha edildi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

1 Eylül saat 08:25’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

1 Eylül saat 10:10’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

2 Eylül saat 11:20’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. YJA Star güçlerimizce gerçekleştirilen bu eylemde 1 radar sistemi imha oldu ve 1 mevzi darbelendi.

31 Ağustos saat 14:47’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem sonucunda 1 radar sistemi ve 1 mevzi imha edildi.

1 Eylül saat 01:20’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

1 Eylül saat 07:40’ta Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerimize doğru ilerlemek isteyen işgalcilere ferdi silahlar ile müdahale edildi.

1 Eylül saat 13:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

2 Eylül saat 06:20’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

3 Eylül saat 11:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

3 Eylül saat 12:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi.

4 Eylül saat 05:30’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

31 Ağustos’ta Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 1 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

1 Eylül’de Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 2 kez yasaklı patlayıcılar ve 1 kez patlayıcı yüklü dronlar ile bombalandı.

1 Eylül’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 1 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

31 Ağustos–3 Eylül tarihleri arasında Xakurkê bölgesinin Şehîd Şerîf, Kendekola, Qele, Berbizinê, Girê Mesken, Lolan alanları 12 kez, Garê bölgesinin Mêranê, Yekmalê, Dêrîk, Dêreşê, Rebînê, Girê Kun, Mam Nêçîr, Zêvkê alanları 9 kez, Metîna bölgesinin Serê Metîna, Şêlazê Direniş Alanları 4 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 3 kez, Qendîl bölgesinin Şêx Nasir, Sûredê, Soregulê, Bêpalan, Zergelê alanları 12 kez olmak üzere; toplam 40 kez savaş uçakları ile bombalandı.

31 Ağustos – 3 Eylül tarihleri arasında Metîna bölgesinin Serê Metîna, Dergelê Direniş Alanları 9 kez ve Xakurkê bölgesinin Sinînê, Girê Şekîf, Şehîd Şerîf, Lolan alanları 13 kez olmak üzere; toplam 22 kez saldırı helikopterleri ile bombalandı."