HPG-BİM'den eylem ve operasyonlara ilişkin açıklama

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla güçlerinin Amed’de kontra birimlere karşı eylem düzenlediğini duyurdu. BİM açıklamasında, Türk ordusunun Dersim’deki operasyonu, Şırnak ve Sason’daki saldırılara ilişkin bilgi verdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla güçlerinin Amed’de kontra birimlere karşı eylem düzenlediğini duyurdu. BİM açıklamasında, Türk ordusunun Dersim’deki operasyonu, Şırnak ve Sason’daki saldırılara ilişkin bilgi verdi. 

BİM, Hakkari Çukurca’da Türk ordusuna eylem düzenlendiğinin bildirdi.

DERSİM’DE OPERASYON

HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan açıklama, Türk ordusunun 7 Nisan’da Dersim Merkeze bağlı Rojdere alanında operasyon başlattığını duyurdu.

BİM, operasyona ilişkin şu ayrıntıları paylaştı.

‘’7 Nisan Saat 08.00'de insansız hava araçlarının da yoğun keşif uçuşları ardından saat 11.30'da Savaş uçakları; Zel yamacı, Şehit Hogır ve Orta Sırt alanlarını bombalamıştır. Skorsky tipi helikopterler saat 13.00'te Zel ve Orta sırtlarına indirmeler yaparken; Kobra helikopter de Dola Şehit Şahan, Zel yamacı ve Rojdere köyü alanlarını vurmuştur. Yine saat 19.00'da Kobra helikopter aynı mıntıkaları vurmuştur. Kobra vuruşlarında sonra Gerilla güçlerimiz Orta Sırtta bulunan TC askerlerine yönelik sızma eylemi gerçekleştirmiş ve ferdi silahlarla askerler etkili bir şekilde vurulmuştur. Burada ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir. 8 Nisan günü saat 08.00'de yine Kobra tipi helikopterler Rojdere alanını vurmuştur. Operasyon 8 Nisan günü saat 13.30'da sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.’’

SİLVAN’DA KONTR BİRİMLERİNE YÖNELİK EYLEM

Açıklamanın devamında, Amed’in Silvan ilçesine bağlı Mala Elike dağlarında, Erhan Koçağa isimli korucubaşı denetiminde özel bir kontra birliğinin pusulama yaptığını ve 8 Nisan günü saat 20:00’de gerilla güçlerinin Bêzwan köyü yakınlarında bu kontra birliğine karşı eylem yaptığı aktarıldı.

Bu eylemde bir kontranın öldüğü, bir kontranın ise yaralandığı, bir dolmuş aracının yakıldığı, bu kontralar üzerinde çıkan 1 bomba atar silahı ve 15 adet mermisi, 2 adet hücum yeleği, 4 adet sırt çantası ve bir adet tabanca Jarjöre el konulduğu bildirildi.

BİM, eylemin Sason’da yaşamını yitiren gerillaların anısına yapıldığını belirtti.

ULUDERE VE ÇUKURCA’DA EYLEM

HPG-BİM, Türk ordusunun 9 Nisan günü saat 08.00 - 09.00 arasında Şırnak'ın Uludere sınırında bulunan Şehidan tepesine Kobra helikopterin desteğinde, Skorsky helikopterle indirmeler gerçekleştirdiğini ve saat 10.00'da bir tank, bir kepçe ve bir grup askerin Şehit Lezgin tepesi çevresinde konumlandığını, bunun üzerine Gerilla güçlerinin ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirdiğini, 2 asker öldürüldüğünü ve bir kepçenin ise ağır darbe aldığını bildirdi.

BİM açıklamasında, 9 Nisan’da Çukurca’da yapılan eyleme ilişkin ise şu bilgileri verdi:

‘’9 Nisan günü saat 10.00'da Gerilla güçlerimiz B7 roketatar silahlarıyla Hakkari'nin Çukurca ilçesi sınırında bulunan Tepê Ortê karakolu mevzilerine yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Burada ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir. Eylemden sonra Tepê Ortê karakolu; Nerwa köyünü ve çevresindeki alanları obüs ve havanlarla bombalamıştır.’’