HPG: Fındıkê karakolu eyleminde 3 asker öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkez, gerilla güçlerinin Şırnak’in Fındıkê karakoluna karşı düzenledikleri eylemde 3 askerin öldürüldüğünü açıkladı.

BİM açıklamasında, Mardin’de çıkan çatışmada 1 gerillanın yaşamını yitirdiğini duyurdu.

FINDIKE KARAKOLU EYLEMİ

HPG Basın İrtibat Merkez, Şırnak’ın Güçlükonak ilçesine bağlı Fındıkê karakoluna yönelik 27 Şubat’ta gerçekleştirilen eyleme ilişkin şu bilgileri verdi:

‘’27 Şubat günü saat 12.45'te Şırnak'ın Güçlükonak ilçesine bağlı Fındıkê taburuna yönelik Gerilla güçlerimiz bir eylem gerçekleştirmiştir. Güçlerimizin 2 ayrı koldan yoğun bir şekilde vurduğu Fınıkê taburunda 3 asker öldürülmüştür. Eylemden sonra Skorsky tipi helikopterler ölü ve yaralılarını kaldırırken; Kobra tipi helikopterler de eylemin gerçekleştiği alanını vurmuştur. Ayrıca Gabar alanı çevresinde bulunan karakollar da Gabar alanına yönelik obüs, havan ve tanklarla bombardıman gerçekleştirmiştir.’’

MARDİN’DE 1 GERİLLA YAŞAMINI YİTİRDİ

BİM açıklamasının devamında, 23 Şubat günü Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Bıhênê köyü yakınlarında; göreve giden bir grup gerilla ile Türk ordusu askerleri arasında kısa süreli bir çatışma yaşadığını ve bu çatışmada bir gerillanın yaşamını yitirdiğini açıkladı. HPG, yaşamını yitiren gerillanın kimlik bilgileri netleştirildiğinde kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.

HPG BİM açıklamasında devam eden bombardımanlara ilişkin ise şu bilgiler verildi:

‘’27 Şubat günü saat 21.00 ile 28 Şubat günü saat 01.00 arasında Şırnak'ın Uludere ilçesi sınırında bulunan Tepê Yekmal ve Tepê Sinek karakolları; Medya Savunma alanlarımızdan Heftanin alanına bağlı Bektorya alanını havan ve ağır silahlarla vurmuştur.

27 Şubat günü saat 13.30 - 16.30 arasında Medya Savunma alanlarımızdan Avaşin alanı üzerinde TC ordusuna ait savaş uçaklarının hareketliliği yaşanmıştır.’’