HPG gerillalarından birçok merkezde eylem

HPG gerillaları Başkale, Hakkari Çukurca yolu, Uludere’nin Şehit Kendal Tepesi çevresinde konumlanan askerlere yönelik eylem düzenledi.

HPG gerillaları Başkale, Hakkari Çukurca yolu, Uludere’nin Şehit Kendal Tepesi çevresinde konumlanan askerlere yönelik eylem düzenledi. Dersim’in Hozat ilçesine bağlı Geyiksuyu Tabur Komutanlığı'na yönelik suikast eylemleri düzenleyen gerillalar iki asker öldürdü.

Yazılı bir açıklama yapan HPG BİM, Van’ın Başkale ilçesine bağlı Kanî Spî karakoluna yönelik HPG gerillası Şervan Êriş kod adlı Ümit Caner’in bir eylem düzenlediğini belirtti. Caner’in karakoldaki askerlerle çatışarak ve büyük bir kahramanlık sergileyerek yaşamını yitirdiğini kaydeden HPG BİM, şunları belirtti: “TC ordusunun Kürdistan’da halkımıza karşı geliştirdiği yoğun saldırılara karşı 12 Temmuz günü Van'ın Başkale ilçesine bağlı Kanî Spî karakoluna yönelik Şervan Êriş arkadaşımız kendi inisiyatifiyle eylem gerçekleştirmiştir. Kendi inisiyatifiyle gerçekleştirdiği bu eylemde Şervan arkadaş düşman karakolundaki birliklerle çatışmış ve büyük bir kahramanlık sergileyerek şehit düşmüştür. Düşman birlikleri korku ve tedirginlikten ötürü 1 hafta süreyle karakol çevresini obüs ve havan toplarıyla vurmuştur.

HAKKARİ-ÇUKURCA YOLUNDA ASKERİ KONVOYA EYLEM

3 Ağustos günü saat 13.30'da Hakkari - Çukurca yolu arasında zırhlı araçlardan ve piyade askerlerden oluşan bir konvoya yönelik güçlerimiz eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde 3 asker yaralanmıştır. Eylemden sonra TC ordusu eylem alanı ve çevresini obüs ve havanlarla bombalamıştır.

ULUDERE’DE TÜRK ORDUSUNA AĞIR SİLAHLARLA EYLEM

3 Ağustos günü saat 13.00'te güçlerimiz Şırnak'ın Uludere alanında bulunan Şehit Kendal tepesi çevresinde konumlanan TC ordusuna yönelik ağır silahlarla (havan) bir eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir. Eylemden sonra TC ordusu Deriyê Dawetiya alanını, Gırê Nêriya alanını, Şehit Rênas ve Şehit Baran tepelerini obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır.

TÜRK ORDUSU ARAZİDE YANGIN ÇIKARDI

3 Ağustos günü saat 21.00 - 00.00 arasında TC ordusu Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Deriyê Şehit Alişêr, Deriyê Koçera ve Gohanıs köyünün etrafını obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır. Bombardıman sonucunda arazide yangın çıkmıştır.

KARAYAZI’DA HALKA BASKI VE OPERASYON

Son bir haftadır TC ordusu Erzurum'un Karayazı ilçe merkezini ablukaya almış ve ilçeye bağlı köylerde halka yönelik baskılar uygulamaktadır. Ayrıca TC ordusu Karayazı kırsalında operasyon da yapmaktadır.

DERSİM’DE SUİKAST EYLEMİ: 2 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

3 Ağustos günü saat 18.00'da güçlerimiz Dersim'in Hozat ilçesine bağlı Geyiksuyu Tabur Komutanlığı'na yönelik suikast eylemleri gerçekleştirmiştir. Burada 2 asker öldürülürken; 1 nikon tipi dürbün de imha edilmiştir. Eylemden sonra TC ordusu çevresindeki alanları ağır silahlar ve tanklarla vurmuştur.

Başkale’de şehit düşen arkadaşımızın sicil bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Şervan Eriş

Adı Soyadı: Ümit Caner

Doğum Yeri: Van

Anne - Baba Adı: Naime – Mehmet

Şahadet Tarihi ve Yeri: 12 Temmuz 2016 / Van”