HPG gerillalarından birçok merkezde eylem

HPG gerillaları, Gever’in Oremar alanındaki Tepê Çeta ve Zeytê karakoluna yönelik eylem gerçekleştirdi. Ağır silahlarla gerçekleştirilen eylemde bir tank darbelenirken, bir reo tipi araç da vurularak imha edildi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) Adıyaman’ın Ulubahçe semtinde 2015 yılında 2 gerillanın yaşamını yitirmesinde rol oynayan Yusuf Karataş isimli ajan-kontranın cezalandırıldığını belirtti.

HPG BİM gerilla eylemlerine ilişkin şunları kaydetti: “9 Ağustos günü saat 12.30'da güçlerimiz Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bulunan Oremar alanındaki Tepê Çeta ve Zeytê karakoluna yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Gerillalarımız Zeytê karakolunu ağır silahlarla etkili bir şekilde vurmuştur. Burada bir tank darbelenirken; bir Reo tipi araç da vurularak imha edilmiştir. Aynı zamanda suikast eylemi gerçekleştiren güçlerimiz 1 askeri öldürmüştür.

9 Ağustos günü saat 16.00'da güçlerimiz Hakkari'nin Şemzinan alanında bulunan ve askerlerin konumlandığı Masiro boğazı tepesini vurmuşlardır. Ayrıca Şehit Dicle tepesinde hareket halinde olan askerler de hedef alınarak vurulmuştur. Bu eylemlerde ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

‘ADIYAMAN’DA BİR AJAN-KONTRA CEZALANDIRILDI’

8 Ağustos günü saat 22.00'de Adıyaman merkeze bağlı Ulubahçe semtinde; 2015 yılında 2 gerillamızın şahadetinde rolü olan Yusuf Karataş isimli ajan-kontra cezalandırılmıştır. Bölge de devlet tarafından koruculuk yaygınlaştırılarak operasyonlarda kullanılmaya çalışılmaktadır. Hiçbir korucu operasyona ve devletin kirli oyunlarına alet olmamalıdır.

BAŞKALE’DE VADAFONE BAZ İSTASYONUNA SABOTAJ EYLEMİ

9 Ağustos günü saat 20.00'de gerillalarımız Başkale'ye bağlı Şerefa alanında bulunan bir Avea Vodafone ve internet baz istasyonuna yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir.

DERSİM-ERZİNCAN YOLU ÜZERİNDE YOL KONTROLÜ

9 Ağustos günü saat 17.30'da gerillalarımız Dersim-Erzincan yolu mevkiinde bulunan Kırmızı köprü yolu üzerinde bir yol kontrol eylemi düzenlemiştir. 70 dolayında toplanan araçtaki halka bilgilendirme toplantısı yapılmış ve gecenin ilerleyen saatlerinde eylem sonuçlandırılmıştır.

TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI MUNZUR VADİSİNİ BOMBALADI

9 Ağustos günü saat 20.00'de Savaş uçakları Munzur Vadisini bombalamıştır. Bu bombardımanlar sonrası Vadi obüs ve havan toplarıyla da bombardımana tabi tutulmuştur. Gece boyu hareketliliğin sürdüğü alanda yer yer Kobra tipi helikopterler de vadiyi vurmuştur.”