HPG'li Germiyani Kerkük Üniversitesi'nde anıldı

HPG'li Rojhat Germiyani, Kerkük Üniversitesi'nde arkadaşları tarafından anıldı.

Kandil’e Türk savaş uçakları tarafından 5 Haziran'da yapılan hava saldırısında yaşamını yitiren Rojhat Germiyani (Çiya Kemal), Komaleyî Gencani Welatparezê Kurdistan (Kürdistan Yurtsever Gençlik Hareketi) tarafından anıldı. Kerkük Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin önünde düzenlenen anmaya, çok sayıda öğrenci katıldı.

Anmada Kürdistan Yurtsever Gençlik Hareketi adına konuşan Rebin Kerküki, “Şehit Çiya bu üniversitede okuyan bir kişiydi. Düşmanın Kürtler üzerine zulmünü kabul etmediği için gerilla saflarına katıldı. Gerilla çalışmalarında kendini geliştirdi. Kendi yaşamını Kürt halkına feda etti" diye konuştu.

'ERDOĞAN'IN ÇETELERİNE KARŞI SAVAŞTI'

Öğrenci Gençlik Hareketi Komitesi adına konuşan Karmend Mıhemmed ise şunları söyledi: “Erdoğan çeteleri tarafından şehit düşürülen Çiya Kemal bizim arkadaşımızdı. O, Kürdistan düşmanlarına karşı savaşmak için gerillaya katıldı."
Aile adına konuşan Muhsin Kemal de şunları ifade etti: “Çiya sizin arkadaşınızdı. Halkı için gerilla saflarına katıldı ve Önder Apo’nun yoldaşı oldu. Şehit Çiya bir şehit oğluydu. Şehit Çiya Kandil’den bize özgürlük mesajı gönderdi, bu özgürlük mesajını taşıyacak olan sizlersiniz."

Anma, Rojhat Germiyani'nin okul arkadaşları tarafından hazırlanan şiir dinletisiyle sona erdi.