HPG: Şemdinli’de 1’i rütbeli 14 asker daha öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi, Hakkari’nin Şemdinli ilçesi kırsalında başlayan operasyon ve gerilla eylemlerinde 14 askerin daha öldürüldüğünü açıkladı. Aynı bölgede üç günde toplam 36 asker öldürüldü.

Şemdinli’deki çatışma ve eylemlere ilişkin yazılı açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi, üç günlük bilançonun detaylarını açıkladı.

Daha önce 22 askerin öldürüldüğünü açıkladıklarını hatırlatan BİM, aynı alanda 1’i rütbeli 14 askerin daha öldürüldüğünü duyurdu. 2 gerilla yaşamını yitirdi.

GERİLLA ŞENGAL’DEKİ SOYKIRIMI DURDURDU

‘PKK ve Önder Apo öncülüğünde gelişen özgürlük mücadelemiz bugün tüm Kürdistan’da büyük bir direniş ve insanlık savaşı vermektedir. Bu direniş savaşı ile 3 Ağustos'ta Şengal fermanına karşı ulusal değerlerin korunması sağlanmış ve çetelerin büyük katliam hesapları bozulmuştur’ denilen HPG açıklamasında, hiç kimsenin cesaret edemediği koşullarda HPG gerillalarının Kürt halkının ulusal savunma gücü olarak bu tarihi görevi en zor ve imkânsız şartlarda yerine getirmiş, Êzidî halkınına yönelik planlanan soykırımı durdurduğu belirtti.

Açıklamada, ‘bu tarihi ve destansı direnişi sağlayan ve Apocu Fedai ruh ile kahramanca bir duruşu ortaya çıkartan Dılgeş ve Armançlar, Agır, Tirej, Mazlum, Çiya, Vinar ve Edessa yoldaşlar halkımızın değerlerini korumak üzere üstlendikleri kutsal görev esnasında şehit düşmüştürler. Halkımızın ulusal savunma gücü olarak bu tarihi ve kutsal görevlerin yerine getirilmesi doğrultusunda Şengal'de olduğu gibi yüksek bir performans ile düşmanlarımıza karşı kararlı bir savaşı sergileyeceğimiz bilinmelidir.’’ Denildi.

ŞEMDİNLİ’DEKİ EYLEM VE ÇATIŞMALARIN BİLANÇOSU

HPG-BİM açıklamasının devamında Şemdinli alanındaki çatışma ve eylemlerin sonuçları hakkında şu bilgiler verildi:

29 Temmuz günü Hakkari'nin Şemzinan ilçesine bağlı Serero ve Bêtkarok köyleri ile Şapatan köyleri arasında TC ordusu tarafından başlatılan ve toplamda 22 askerin öldüğü 2 Gerillamızın şehit düştüğü operasyon detaylarını halkımız ve kamuoyuna açıklamıştık. Bu operasyon 31 Temmuz ve 1 Ağustos günleri devam etmiş, 31 Temmuz günü güçlerimizin TC ordusunu ağır darbe vurmuştur. Buna göre;

31 Temmuz günü sabah saat 06.30'da 8 kişiden oluşan bir asker gurup Bêtkarok köyünden Serero köyüne giderken pusuya düşürülmüş orta otomatik, ferdi ve suikast silahları ile vurulmuştur.  Burada 6 asker öldürülürken 2 asker de yaralanmıştır. Eylemlerin geliştiği noktaya güç takviyesi yapan askerlerde vurulmuş ve 4 asker daha öldürülmüştür. Sabah saat 09.00'da bir grup asker Serero sırtlarından köye doğru hareket ederken etkili vurulmuş ve burada 3 asker öldürülmüştür. Saat 10.30'da ise Gerillalarımız bir rütbeliye yönelik suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 üsteğmen öldürülmüştür.

Gerillalarımız bu operasyon karşısında geliştirdiği eylemler TC ordusunun ilerlemesini önlemiş ve operasyon önemli oranda başarısız kılınmıştır. Operasyona katılan askerler bir kademe geri çekilmiştir.

Daha önce yaptığımız açıklamalarda toplamda 22 askerin öldüğünü açıklamıştık. Son günlerdeki eylem ve çatışmalarda da toplam 1'i rütbeli 14 asker öldürülmüş, 10'larca askerde yaralanmıştır.

31 Temmuz günü yaşanan çatışmalarda 1 Gerillamız, 2 Ağustos tarihinde ise 1 Gerillamız şehit düşmüştür. Şehit düşen Gerillalarımız hakkındaki bilgiler kısa zamanda açıklanacaktır.