HSM: Kirli savaşta işgalcilere hiç kimse dayanak olmamalı

HSM Karargah Komutanlığı: Kürdistan’da devletin sürdürdüğü ve faşizan düzeyde geliştirdiği bu kirli savaşta işgalcilere hiç kimse dayanak olmamalıdır.

Halk Savunma Merkez(HSM) Karargah Komutanlığı, Türk devletinin Kürdistan’da sürdürdüğü savaşta özel savaş aygıtlarını ve ağını en üst düzeyde sürdürdüğü bilindiğini belirtti. Komutanlık, “Bu amaçla psikolojik savaşın en kirli ve en sinsi planlarını devreye koyduğu anlaşılmaktadır. Türk Devleti ve AKP hükümetince özellikle Kürtler arası çatışmayı derinleştirmeye çalışan planların hayata geçirilmek istendiğini birçok defa açıklamıştık. Geçmişte de olduğu gibi bugün de koruculara yönelik geliştirmeye çalıştığı bu iki yüzlü oyunlar daha net ve açık anlaşılır olmaktadır” dedi.

HSM açıklamasında devamla şu hususlara dikkat çekildi:

“Özgürlük Hareketimize ve onun ulusal birlik çerçevesinde yürüttüğü mücadelesine karşı Türk devleti bugün, yol kontrolleri ve arazide yürüttüğü operasyonlarda denetim sağlama adı altında korucuları maşa olarak kullanmaya devam etmektedir. Koruculara, dedektör misyonu biçilerek öne sürülmekte, yine çatışmalı ortam bilinçli ve planlı olarak devreye konularak  “bakın PKK sizi de vuruyor” tek sığınacağınız yer devlettir denmektedir. Bu kirli tezgahlarla birçok kez askeri operasyonlarda korucuların yaralanması durumu gelişmiştir. Korucular, hiçbir zaman Hareketimizin hedefi olmamış ve bu sinsi planların bozulması içinde birçok kez uyarı temelinde açıklamalarımız olmuştur.

6 Ağustos 2016 tarihinde Şırnak Beytüşşebap'ta yaşanan ve bazı korucuların yaşamını yitirmesine neden olan olay da Türk devletinin kirli planlarının bir sonucu olmuştur. Bu olayla gerilla güçlerimizin herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Yaşamını yitiren ve kendi ulusal kimliğine sahip çıkan korucuların ailelerine başsağlığı diliyor, Kürdistan’da devletin sürdürdüğü ve faşizan düzeyde geliştirdiği bu kirli savaşta işgalcilere hiç kimse dayanak olmamalıdır diyoruz. Hiç kimse bu tür oyunların maşası olmamalı, bölge insanımıza bu rolü biçen sinsi ve alçakça planların uygulayıcısı AKP hükümetinin emellerine hizmet etmemelidir. Ve bunu boşa çıkaran ulusal duruş sergilenmelidir.”