İdil’de katledilen Zeki Aydın toprağa verildi

Şırnak'ın İdil ilçesinde 24 Şubat'ta Kobra tipi helikopterlerle yapılan hava saldırısında yaşamını yitiren 12 kişiden Zeki Aydın (Argeş Kerboran) memleketi Dargeçit’te son yolculuğuna uğurlandı.

İdil'de hava saldırısında yaşamını yitiren Zeki Aydın'ın (Argeş kerboran) cenazesi memleketi Dargeçit'te son yolculuğuna uğurlandı. Törende konuşan Aydın'ın babası Hikmet Aydın, "Kürdistan topraklarında Argeşler bitmez. Bu kirli savaşın kaybedeni Erdoğan olacaktır" dedi.

Şırnak'ın İdil ilçesinde 24 Şubat'ta Kobra tipi helikopterlerle yapılan hava saldırısında yaşamını yitiren 12 kişiden Zeki Aydın (Argeş Kerboran) memleketi Dargeçit’te son yolculuğuna uğurlandı. Mardin Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsi işlemleri ardından Aydın’ın cenazesi konvoyla Dargeçit'e doğru yola çıkarıldı. İlçe girişinde asker tarafından cenazeye katılan halka engelleme yapılmaya çalışılsa da halk engelleri aşarak ilçeye girdi. Aydın’ın cenazesi ilçede HDP Milletvekili Ali Atalan, MEYA-DER, DBP ve HDP yöneticilerinin yanı sıra yüzlerce kişi tarafından karşılandı. Ardından Saray Mahallesi'ndeki İlçe Şehitlik Mezarlığı'na getirildi. 

Dini vecibeleri yerine getirildikten sonra Aydın’ın sarı, kırmızı ve yeşil renkleriyle donatılan tabutu, gençlerin omuzlarında "Şehîd namirin" ve "Argeş yoldaş ölümsüzdür" sloganlarıyla mezarı başına kadar taşındı. Aydın okunan "Çerxa Şoreşê" marşı eşliğinde toprağa verildi. 

Defin işleminin ardından konuşan Aydın’ın babası Hikmet Aydın, "Argeş sadece benim değil hepinizin oğlu ve şehidi olduğunu bugünkü görkemli katılımınızla ispatladınız. Kürdistan topraklarında Argeşler bitmez. Her geçen gün daha görkemli bir şekilde bu topraklarda yeşermeye devam ediyoruz. Bu kirli savaşın kaybedeni Erdoğan olacaktır. Kanımızın son damlasına kadar mücadelemizi sürdüreceğiz’’ dedi.

Cenaze töreninin ardından kitle, Bahçebaşı Mahallesi'nde kurulan taziyeye geçti.