İşte OHAL: Gözaltındakilere şeker bile verilmiyor

Urfa Emniyet Müdürlüğü'nde 10 gündür gözaltında tutulan Mehmet Ali Genç ve Metin Kösemen adlı gençlere, savcılık kararıyla şeker bile verilmediği için, iki devrimci genç on gündür sadece su içiyor.

Urfa'da 10 gün önce gözaltına alınan Mehmet Ali Genç ve Metin Kösemen adlı gençler, hala gözaltında.

İki gencin avukatı Gülhan Kaya, savcı ile dün görüştüğünü, ancak iki müvekkilinin ne zaman adliyeye çıkartılacaklarına dair kendisine hiçbir bilginin verilmediğini söyledi. 

Gözaltına alındıkları ilk gün ailelerine ve avukatlarına haber verilmeyen iki gencin, gözaltında oldukları ikinci polisin aileleri araması üzerine ortaya çıkmıştı.

İlk üç dört gün işkence gören gençler, sorgu boyunca, gözleri bir parçasıyla ve elleri arkadan bağlı şekilde tutuldu. 

İki devrimci genç kaba dayak, çıplak arama, tecavüz ve ölüm tehdidi, haya sıkma gibi işkencelere tabi tutuldu. Genç’e zorla kolonya içirmeye çalıştılar. 

İşkenceyi protesto eden iki genç, açlık grevinde. Ancak açlık grevinde almaları zorunlu olan şekeri, savcılık izin vermediği için alamıyorlar. Genler, on gündür sadece su alıyor.

Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatlarından Gülhan Kaya, "Dünkü görüşmede, savcıya, müvekkillerimizin şeker talebinin karşılanması gerektiğini söyledik. Ancak 'Değerlendireceğiz' yanıtı dışında başka bir yanıt gelmedi. İki müvekkilimiz on gündür sadece su alıyor. Dünkü görüşmeye geldiklerinde ayakta durmakta zorlanıyorlardı, çok halsiz görünüyorlardı ve dikkat dağınıklığı başlamıştı" dedi.

Müvekkillerinin hemen savcılığa çıkartılmasını isteyen Kaya, ayrıca hemen şeker taleplerinin de karşılanması gerektiğini belirtti.

Ezilenlerin Hukuk Bürosu, Mehmet Ali Genç ile Metin Kösemen, adliyeye çıkartılmaları için change.org sitesinden imza kampanyası da başlatmıştı.