Kara: OHAL darbe ile eş değerdir!

Türkiye’de meclisten de geçen OHAL kararının darbe ile eş değer olduğunu açıklayan Batman Esnaf Odaları Birliği Başkanı Talat Kara, ülke ekonomisinin dibe vuracağı uyarısında bulundu.

OHAL’in Mecliste yasallaşmasına tepki gösteren Esnaf Odaları Birliği Başkanı Talat Kara, Batman’da barış sürecinden sonra ticaret ve ekonominin dibe vurduğu süreçleri yaşadıklarını ifade etti. Askerin darbe girişiminden sonra siyasetin aldığı OHAL kararının darbe ile eş değer olduğunu dile getiren Kara, “OHAL’in uygulaması bir darbe gibi gerçekleşmesidir. Çünkü bölgede biz OHAL’den çektiği acılar geçmişten kalma acılar taze olduğunu belirtmek istiyorum. Bunun yanında OHAL’in bölge ekonomisine çok ciddi bir şekilde zarar verdiğini, geçmişten bugüne kadar tüccarımız, esnafımız, yatırımcılarımızın bölgeye yatırım yapamadıklarını bu nedenden kaynaklı yapamamıştır. Bu haliyle bu kötü giden gidişat ile ekonominin üzerine birde OHAL’i eklerseler maalesef bu şu anlama gelir; yatırımcıların boynuna ipi geçirmiş anlamını taşıyor. Bu nedenle bizler Batman Esnaf Birliği olarak OHAL’in doğru bir kararın olmadığını belirtmek istiyoruz. OHAL’in toplumsal yaranın yanında kendim şahsen de OHAL’den yara almış bir yurttaşım” dedi.

OHAL kararının bölge halkı üzerinde bıraktığı izlerin geçmediğini de altını çizen Kara, “Bölgede şu an ciddi bir ekonomik krizin olduğunu belirtmek istiyorum. Barış sürecinin sora erdirilmesiyle bölge ekonomisi dibe vurduğunu belirtmek istiyorum. OHAL kararı verenlere buradan seslenmek istiyoruz; OHAL hiçbir şekilde ülkeye bir kazancın olmayacağını bilmelerini istiyoruz. Bundan sonra anti demokratik uygulamaların had safhaya çıkacağını tahmin ediyor ve biliyoruz.”