Kayıp yakınları devletin katlettiği Vedat Aydın için buluştu

İHD üyeleri ve kayıp yakınları, 33 yıl önce Türk devleti tarafından katledilen Kürt Siyasetçi Vedat Aydın için buluştu.

KAYIP YAKINLARI

Kayıp yakınları ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi üyeleri, "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" eyleminin 804’üncü haftasında Amed’in Rezan (Bağlar) ilçesindeki Koşuyolu Parkı'nda bulunan Yaşam Hakkı Anıtı önünde bir araya geldi. Bu hafta 5 Temmuz 1991’de evinden gözaltına alınmak için götürülen ve cansız bedeni Xarpêt’in Maden ilçesi sınırlarında bulunan Halkın Emek Partisi (HEP) Amed İl Başkanı Vedat Aydın’ın failleri soruldu.

Eyleme Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sûr Belediye Eşbaşkanı Adnan Örhan, 5 Temmuz 1991’de katledilen HEP Amed İl Başkanı Vedat Aydın’ın ailesi ve çok sayıda kişi katıldı. Burada ilk olarak konuşan İHD Amed Şube Başkanı Ercan Yılmaz, Vedat Aydın’ın hikâyesine değindi.
Vedat Aydın’ın eşi Şükran Aydın, "Başbakan, Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı; bunların hepsinin haberi vardı. Talimat oralardan gelip ve polisler de öldürmek için aldılar. Bizim için failler kaybolmadı, buradadır. Faillerin kimler olduğunu biliyoruz" dedi.

Vedat Aydın’ın kardeşi Veysi Aydın da, 33 yıl geçmesine rağmen siyasi bir cinayetin aydınlatılmamasının devletin kararı olduğunu söyledi.
İHD Amed Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Avukat Berfin Elçi de Vedat Aydın’ın katledilme hikâyesini anlattı.


ÊLIH
Êlih’te İHD üyeleri ve kayıp yakınları, eylemlerinin 640’ıncı haftasında Gülistan Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi. Eyleme kayıp yakınları, insan hakları savunucuları, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Êlih Şubesi üyeleri,  DEM Parti, DBP Êlih İl örgütü yöneticileri katıldı. Eylemde konuşan İHD Êlih Şubesi Yöneticisi Hüseyin Elçi sonuç alınıncaya dek kayıpların akıbetini sormaya devam edeceklerini belirtti.
Bu haftaki eylemde HEP Amed İl Başkanı Vedat Aydın’ın hikâyesi okundu.