Kaynartepe'de katledilen Altun'u binler uğurladı

Bağlar Kaynartepe'de yaşanan çatışmada yaşamını yitirdikten 22 gün sonra Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan kaldırılan Ömer Altun'un cenazesi, bugün yapılan tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Amed Bağlar ilçesine bağlı Kaynartepe Mahallesi'ndeki sıkıyönetim ilanı sürecinde yaşanan çatışmada hayatını kaybettikten 22 gün sonra Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırılan Ömer Altun'un cenazesi aileye verildi. Altun'un cenazesi Van'ın Erciş ilçesine bağlı Zayzak köyünde düzenlenen törenle  defnedildi.

Cenaze törenine HDP Van Milletvekili Tuba Hezer, DBP ilçe yöneticiler, Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEYADER) ve Barış Anneleri İnisiyatifi üyelerinin de aralarında bulunduğu binlerce kişi katıldı. Altun ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının açıldığı törende sık sık "Biji Serok Apo" ve "Şehid namirin" sloganlarının atıldı. Altun köy girişinde, "Tu bi Xêr hatî rûmeta me" sözleri ve zılgıtlarla karşılandı. 

Altun dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Törende konuşan MEYADER Van Şube Eşbaşkanı İdris Şaybak, "Her ölen can bizim canımızdır. Toprağa düşen biziz, ölen biziz bu ölümlere sessiz kalan yine biziz. Biz bu savaşa seyirci kaldıkça ölmeye devam edeceğiz. Kürdün Türkün bu topraklarda yaşayan herkesin ortak bir tavırla bu savaşa karşı çıkmalıdır" diye belirtti.