Kayyum kasayı bir ayda boşalttı

HDP’li Van Büyükşehir Belediyesi’ne atanan kayyum, bir ay gibi kısa bir sürede belediyenin kasasını boşalttı.

Gasp edilerek, HDP’li eşbaşkanın yerine devlet memurunun kayyum olarak atandığı Van Büyükşehir Belediyesi, işçi maaşlarını ödeyemiyor.

2016’da atanan Van kayyumu, iki yıl içerisinde borçsuz olan Van Büyükşehir Belediyesi’ne 1 buçuk milyar TL’nin üzerinde borç bıraktı. Önceki kayyumun bıraktığı borçlara rağmen 31 Mart Yerel Seçimlerinden hemen sonra HDP’li Van Büyükşehir Belediyesi kısa süre içerisinde başta Van merkez olmak üzere tüm ilçelere ve köylere hizmet götürdü. Hizmet atağına başlatan HDP’li Van Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da kayyumun bıraktığı borçları ödedi.

AKP-MHP hükümetinin, 19 Ağustos’da darbeyle gasp ederek devlet memurlarını atadığı üç büyükşehir belediyesinden biri olan Van Büyükşehir Belediyesi, 45 gündür har vurup harman savuruyor. Kısa sürede kasası boşaltıldı. Kayyum, işçilerin maaşlarını dahi ödeyemez duruma geldi. Onlarca işçiyi ise ücretsiz izne ayırdı.

Van Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan işçiler, daire başkanlarının kendileriyle konuştuklarını belirterek, “Burada çalışsanız da çalışmasınız da size maaş para veremeyiz. Belediye kasasında para yok. İsterseniz burada ücretsiz çalışın, isterseniz eviniz gidin” dedi.

KAYYUMLARIN YEMEK PERFORMANSI

HDPli belediyelerin yerlerine geçen kayyumların bıraktığı enkaz yerel seçimlerde HDP'nin yeniden belediyeler kazanmasıyla ortaya çıkmıştı. 

Diyarbakır kayyumu Cumali Atilla'nın belediye şirketini 8 milyon 766 bin TL borçlandırdığı ve 2019 yılının ilk üç ayında 255 bin TLlik yemek yediği belirlenmişti.