KCK’den Ekinci ve Aktaş için başsağlığı mesajı

Dr. Tarık Ziya Ekinci ve Ali Şükran Aktaş için başsağlığı mesajı yayımlayan KCK, “Her iki değerli aydın, yurtsever ve mücadele insanını saygıyla anıyoruz” dedi.

BAŞSAĞLIĞI MESAJI

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı açıklaması şöyle:

“Kürt halkının değerli iki yurtseveri ve mücadele insanı Dr. Tarık Ziya Ekinci ve Ali Şükran Aktaş’ın peş peşe yaşamlarını yitirdiğini üzülerek öğrendik. Başta aileleri ve yakınları olmak üzere bütün Kürt halkına başsağlığı dileklerimizi belirtiyoruz.

Özgürlük ve demokrasi mücadelesine büyük katkıları olan iki değerli mücadele insanını kaybetmek halkımız gibi bizleri de derinden üzmüştür. Dr. Tarık Ziya Ekinci, Kürt halkının hem yaşadığı acılara hem de inkar, asimilasyon ve soykırıma karşı gelişen direniş dolu yaşamına tanıklık etmiş ve bizzat kendisi de bu mücadelenin içerisinde yer almıştır. Bu yönüyle Kürt halkının mücadelesinin hafızası konumundaydı. Hem bir aydın hem de mücadele insanı olarak Kürt halkının bilinçlenmesinde ve yurtseverlik duygularının gelişmesinde çabası ve emekleri çok olmuştur. Demokratik siyasetin ve Türkiye demokrasi mücadelesinin gelişmesinde de önemli katkıları olmuştur. Ali Şükran Aktaş da değerli bir mücadele insanı olarak yaşamıştır. Önder Apo'nun çağrısı üzerine Türkiye'ye gelmiş ve Türkiye'nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun demokratik çözümü için çalışmıştır. Bu temelde yaptığı çalışmalarla halkların birbirine yakınlaşması, halklar arasında dayanışma ve bir arada yaşama duygusunun gelişmesinde önemli katkıları olmuştur. Yaptığı çalışmaların önemli sonuçları da olmuştur.

Biz her iki değerli aydın, yurtsever ve mücadele insanını saygıyla anıyoruz. Özgürlük ve demokrasi mücadelemize her ikisinin de değerli katkıları olmuştur. Onların değerli katılar verdiği bu mücadeleyi bundan sonra da geliştirip başarıyla ulaştıracağımızı belirtiyor, bir kez daha halkımıza başsağlığı diliyoruz.”