KDP kadın heyetinin Şengal’e geçişine izin vermedi

Şengal’e gitmek için Süleymaniye’den yola çıkan bir kadın heyeti Duhok’taki kdp asayişi tarafından engellenerek Süleymaniye’ye geri döndü.

Aralarında REJAK üyeleri, aydın, sanatçı, öğretim görevlilerinin de bulunduğu ve 20 kişiden oluşan kadın heyeti 3 Ağustos Şengal katliamı yıldönümü vesilesiyle Şengal’e gitmek için Süleymaniye’den Duhok’a geçti. Ancak Duhok’un Sıhêlê asayişi tarafından durdurulan kadınlar “Şengal’de ne işiniz var” denilerek ve hiçbir gerekçe gösterilmeden geri çevrildiler.

Engelleme üzerine basına açıklama yapan kadınlar, engellemeye tepki göstererek, KDP asayişinin tutumunu kınadı. Açıklamada konuşan REJAK üyesi Berivan Mıhemed, geçişleri hakkında bir hafta önceden haber vermelerine rağmen, Sihêlê asayiş güçlerinin kendilerini tehdit ederek, geçişlerini engellediğini, Şengal’lin KDP tarafından kuşatmaya alındığını, söyledi.

Basın açıklamasına telefonla katılan Şengal Kadın Meclisi üyesi Bahar da, KDP’nin özellikle de katliamın yıldönümündeki bu tutumunu kınayarak, bunun katliamın devam ettirilmesi anlamına geldiğini, belirtti.