KDP’nin tutukladığı 5 kişiden haber alınamıyor, aileler endişeli

Güney Kürdistan’da KDP tarafından tutuklanan Behdinanlı gazeteci ve aktivistler 21 gündür açlık grevindeler ancak aileleri ile görüşmelerine izin verilmiyor.

Hewlêr Ceza Mahkemesi, 16 Şubat’ta “güvenliği bozmak ve casusluk” iddialarıyla gazeteci ve aktivistlerden oluşan 5 kişiye 6 yıl hapis cezası vermişti.

Tutuklanan Şêrwan Şêrwanî, Şivan Seîd, Guhdar Zêbarî, Eyaz Kerem ve Harîwan, mahkeme kararını ve cezaevindeki tutukluluk koşullarını protesto etmek amacıyla 17 Şubat’ta açlık grevine başladı.

Açlık grevi 21’inci gününde devam ederken, Rojnews’e konuşan Şivan Seîd’ın kardeşi Eyhan Seîd, “3 haftadır Şivan’dan haber alamıyor ve sağlık durumunun nasıl olduğunu bilmiyoruz. Her hafta telefonla ailesiyle görüşmesi gerekiyor. Fakat 3 haftadır aile ile görüşmesine izin verilmiyor” dedi.

Behdinanlı gazetecilerin avukatı Beşdar Hesen, “Bugün tutukluları ziyaret edip durumlarını netleştirmek istiyoruz. Fakat görüşme talebimize olumlu veya olumsuz yanıt verecekleri henüz belli değil” ifadelerini kullandı.