GÖRÜNTÜLÜ

KDP'ye tepki: "Tolhildan'ımızın cenazesini verin"

Şehit Tolhildan’ın ailesi, KDP’nin ihanetine ve Türk devletinin saldırılarına karşı gerillanın yanında olduklarını vurguladı. 111 gün süren eylemlerine rağmen cenazelerini alamayan aile, KDP’nin Kürt halkına karşı ihanette bulunduğunu belirtti.

ŞEHİT TOLHILDAN'IN AİLESİ

İşgalci Türk ordusu, KDP'nin desteğiyle Başûrê Kurdistan’da Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarını sürdürüyor. Rojava'daki Şehit Aileleri, saldırıların başladığı günden bu yana Türk devletinin ve KDP'nin ihanetini reddederek, gerillanın yanında olduklarını vurguluyor.

2021 yılının 28 Ağustos'u 29 Ağustos'a bağlayan gecesinde, Xelîfan'da, Zap Suyu üzerinde bulunan 7 kişilik bir gerilla grubu, KDP güçlerinin saldırısına uğradı ve bu saldırı sonucunda 5 gerilla şehit düştü. Bu şehitlerden biri de gerilla Tolhildan Raman’dı. Evladının cenazesinin nerede olduğunu bilmeyen ve cenazesini bekleyen anne Ayşan Temir ile şehidin kız kardeşi Evîn Temir, Türk devletinin saldırılarına ve ortağı KDP’nin ihanetine dikkat çekerek, gerillanın yanında olduklarını dile getirdi.


'GERİLLANIN YANINDAYIZ’

İşgalci Türk ordusunun Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarına tepki gösteren Ayşan Ana, "Türk devleti gerillaya saldırıyor. Rojava’ya saldırıyor. Rojava'da şu ana kadar 12 binden fazla evladımızı toprağa verdik. Bu, 12 binden fazla annenin yüreğinin yandığını gösteriyor. Annelerin yüreğini yakmayı bıraksın, saldırılarına son versin. Bir yandan halka, diğer yandan Kurdistan dağlarındaki gerillaya saldırıyor. Gerilla bizim evladımızdır. Gerillaya saldıran eller kırılsın. Türk devleti, Kürt halkının bir parça toprağa sahip olmasını istemiyor. Özgür bir ülkede huzurlu bir şekilde yaşamamamız için elinden geleni yapıyor. Kürt kazanımlarını benimsemiyor. Gerilla, Kürt halkının öncüsüdür ve Kürt halkı için canını veriyor. Gerillayı hedef alarak Kürt halkını soykırıma uğratmak istiyor. Varlığını gerillanın yok oluşunda görüyor. Ancak, gerillayı bitireceğini düşünüyorsa büyük bir yanılgı içinde demektir" diyerek YJA-STAR ve HPG gerillasının yanında olduklarını belirtti.

'KDP TOLHILDANIMIN CENAZESİNİ VERSİN'

Ayşan Ana, KDP'nin pususunda şehit düşen kızı Tolhildan Raman’ın cenazesini almak için Sêmalka Sınır Kapısı’nda 111 gün süren çadır eyleminde yer aldı. Tolhildan’ın cenazesinin KDP’de olduğunu ve kızının cenazesini istediğini belirten Ayşan Ana, konuşmasını şunları söyledi: “Kızım Tolhildan, KDP’nin pususunda şehit düştü. KDP, Türk devletine yardım etti. Önce pusu attı, sonra da Türk devletinin bombardımanına yol verdi. Kendine Kürdüm diyor ama kızımın kanında eli var. Türk devleti ve KDP birdir, yandaşlardır. KDP, söz konusu olduğunda kendisini Kürt olarak tanıtıyor ve Kürt halkının kazanımlarını koruduğunu söylüyor. O zaman neden Tolhildan’ımı pusuda şehit etti? Tolhildan’ım, Kürt halkının davası uğruna bir Kürt kadını olarak, Önderliğin rehin alınmasından sonra PKK’ye katılma kararı aldı ve halkını savundu. KDP de diyor ki ‘ben Kürdüm, Kürtler kardeşimdir.’ O zaman neden KDP, Türk devletine yardım ediyor, Türk devletinin yanında yer alıyor ve Kürtlere düşmanlık yapıyor? KDP’nin kardeşliği yoktur. İhanet çizgisinde derinleşerek yoluna devam ediyor. 111 gün boyunca KDP’den çocuklarımızın cenazesini vermelerini istedik. Yaz kış demeden çadırlarda evlatlarımızın cansız bedenlerini bekledik ama KDP yanaşmadı ‘cenazeler bizim yanımızda değil’ dedi. Herkes de biliyor ki evlatlarımızın cenazesi KDP’nin elinde ama vermiyorlar. KDP, Kürt halkına hainlik yapıyor. Kürt halkının birlik olmasını istemiyor. Bu nedenle gerillanın yanında yer alması gerekirken Türk devletinin izinden gidiyor. KDP, battığı ihanetten sıyrılmalı. Benim yüreğimi yaktı, diğer annelerin yüreği yanmasın.”

'PKK KÜRT HALKININ YARATICISIDIR'


Şehit Tolhildan’ın kardeşi Evîn Temir ise, Kürt Özgürlük Mücadelesi başlamadan önce de Türk devletinin Kürt halkına yönelik soykırım saldırıları olduğunu ve bu saldırıların günümüze kadar devam ettiğini belirterek, “Osmanlı hayallerini başarıyla sonuçlandırmak isteyen Türk devleti, Kürt Özgürlük Hareketi'ni hayallerine tehlike olarak görüyor. Çünkü Kürt Özgürlük Mücadelesi'nin başlangıcından bu yana, Türk devletine karşı duran bir hareket olduğu biliniyor. PKK, Kürt halkının davasının temsilcisi, öncüsü ve yaratıcısıdır. PKK’yi yok ederek, gerillayı hedef alarak, Türk varlığını kesinleştirmek istiyorlar; fakat bu hayale bile kavuşamayacak düzeyde yenilgiye uğruyorlar.

'KDP’NİN POZİSYONU UTANÇ VERİCİDİR'

Ne yazık ki KDP, Türk devleti ile iş birliği yapıyor. Sözde, Kürt olduklarını söylüyorlar. Eğer KDP gerçekten Kürt ise, Türk devletinin yanında ne işi var? Kürt kazanımlarını koruduğunu iddia ediyor ama Kürt halkının evlatlarına saldırıyor. Uzağa gitmeye gerek yok; Şengal örneği gözler önünde. Şengal halkını yüz üstü bırakan bir KDP gerçeğiyle karşı karşıyayız. Hani Kürt halkını koruyor ve savunuyordu? Gerilla ne zaman peşmerge zora düşse, yanlarında yer aldı, varlığını korudu, destek sundu ve birlik kurulması için mücadele etti. KDP ise, gerillaya ihanet etti. Kız kardeşim Tolhildan da KDP’nin eliyle şehit düştü. KDP pusu kurdu, Türk devleti saatlerce bulundukları alanları bombaladı. KDP’nin bulunduğu pozisyon utanç vericidir. Eğer kendine Kürdüm diyorsa, birlik ve beraberlikten yana ise, Tolhildan ve yoldaşlarının cenazesini ailelerine teslim ederek yeni bir başlangıç yapabilir. KDP, Kürt halkına yönelik yoğun saldırıların gerçekleştiği bir dönemde, Kürtlerin yanında yer almadı. Yer almak bir yana, safını düşmanın tarafında belirledi” dedi.

‘KDP, CENAZELERİ AİLELERE TESLİM ETMELİ’

111 gün süren eylemle, KDP’den Tolhildan’ın ve yoldaşlarının cenazelerinin teslim edilmesini istediklerini hatırlatan Evîn Temir, “Kız kardeşim Xelîfan’da şehit düştü. Xelîfan, KDP’nin kontrolündeki bir bölgedir. Kardeşimi ve yoldaşlarını pusuda şehit eden KDP, cenazeleri ailelere teslim etmedi, üstüne bir de inkâr etti. Tolhildan’ın ailesi olarak davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Hâlâ kardeşimin cenazesini istiyoruz. KDP cenazeleri ailelere teslim etmeli. Eğer Kürdüm diyorsa, Kürt olduğunu hatırlamalıdır. Gerilla, Kürt halkının evladıdır. Halkların özgürlüğü için ısrar edenler, Kürt Özgürlük Mücadelesi'nin yolundan ilerliyor. Kürtler, Araplar ve diğerleri, gerilla saflarında Türk devletine karşı omuz omuza savaşıyor, canını veriyor. Rojava halkı olarak gerillanın mücadelesinin yanındayız. Çünkü gerillanın mücadelesi, halkların mücadelesidir” diyerek sözlerini tamamladı.