GÖRÜNTÜLÜ

Kerkük’te Öcalan için iki günlük nöbet eylemi

Öcalan üzerindeki tecridi protesto amacıyla Kerkük’te iki gün sürecek nöbet eylemi başlatıldı. Eylemde, Öcalan'ın özgürlüğünün tüm Kürtlerin ulusal sorumluluğu olduğuna dikkat çekilerek, mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı.

Tevgera Azadiya Kurdistan (Kürdistan Özgür Toplum Hareketi), Kürdistan Özgür Kadın Hareketi (REJAK) ve Komaleya Gencên Azadiya Kurdistan'ın (Kürdistan Özgür Gençlik Hareketi) birlikte organize ettiği eylem, Kerkük Kalesi'nin yanındaki Xeyyam Parkı'nda iki gün boyunca sürdürülecek. 

'TÜM KÜRTLERİN GÖREVİ'

Eylemde YNK ve Goran hareketinden temsilciler de hazır bulundu. Bugün sabah saatlerinde başlayan eylemde ilk konuşmayı yapan Tevgera Azadi Üyesi Ömer Haci Ali, Öcalan’ın özgürlüğü için mücadelenin tüm Kürtlerin görevi olduğunu kaydetti.

Ali, Kürt halkının Öcalan için yapılan eylemlere her yerde katılması gerektiğini belirterek, Öcalan için yapılacak eylemlerin özgürlük ve demokrasi için yürütülen bir mücadele olduğunun da altını çizdi. 

"Tüm Kürt güçlerine ve halkın çağrıda bulunuyorum" diyen Ali, şunları söyledi: "Bugün başlatmış olduğumuz eylemlere herkes katılmalıdır. Çünkü Öcalan sadece bir şahıs değildir. Hepimiz için mücadele eden bir devrimci, bir fikir insanı, bir filozoftur. O açıdan Öcalan için mücadele etmek insanlık için mücadele etmektir. Ancak böyle yaparsak Türk devletinin perde arkasında geliştirdiği kirli planlarını bozar halkımız üzerindeki tehlikeleri de bertaraf etmiş oluruz.”

'TÜRK DEVLETİNİN İSTEĞİNİ KABUL ETMEDİK'

Nöbet eylemine katılarak bir konuşma yapan Kerkük YNK Irak Milletvekili Rebuwar Taha ise, Öcalan’ın özgürlüğünün Kürtlerin ulusal bir sorumluluğu olduğunu, herkesin bunun için mücadele etmesi gerektiğini söyledi. 

Taha, şöyle devam etti: "İki yıl önce Irak Parlamentosu Başkanı Selim Ciburi ile Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirdik. O dönemin Türkiye Parlamentosu Başkanı Cemil Çiçek, Ciburi’den PKK’yi 'terörist örgüt' olarak tanımalarını istedi. O dönem ben ve Aram Şex bizim içinde olduğumuz bir parlamentoda böyle bir şeyi kesinlikle kabul etmeyeceğimizi söyledik. Çünkü PKK güçleri Dakuk’tan Şengal’e kadar peşmerge ve diğer Kürt güçleriyle DAİŞ teröristlerine karşı Kürtlerin özgürlüğü için savaşıyor. Nasıl olur da biz bir Kürt gücünü terörist ilan ederiz!"

'DAİŞ'E KARŞI SAVAŞANLARA DESTEK VERMEYENLER TERÖRİSTTİR!'

Taha, DAİŞ’in Şengal’e saldırdığı dönemde Irak Cumhurbaşkanı Fuat Mahsum’un yardım istediğini ancak Türkiye’nin yardım vermediğini, bunu da Cemil Çiçek’e söylediklerini belirterek, "Ama PKK dünyanın en tehlikeli terör örgütüne karşı Şengal’de de savaştı. O halde bu durumda terörist ilan edilecek bir güç var ise teröristlere karşı savaşa destek vermeyenlerdir. Bütün bunları bilerek birliğimizi mutlaka geliştirmeliyiz. Başta Öcalan’ın özgürlüğü mücadelesinde olmak üzere tüm konularda bunu geliştirerek halkımız üzerindeki tehlikeleri aşabiliriz" diye konuştu.

'TECRİT ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİYİ DE ORTADAN KALDIRIR'

Goran Hareketi adına konuşma yapan Muhammed Goldereyi de, Kuzey Kürdistan halkının mücadele direncini kırmak için Öcalan üzerinde sıkı bir tecrit uygulandığını dile getirdi.

Tecridin Kürt halkının mücadele azmini kesinlikle kıramayacağının, aksine mücadele azmini yükselttiğinin altını çizen Goldereyi, şöyle konuştu. 

"Kürt halkının yiğit kızları ve oğulları bugün dünyanın en büyük terörist örgütüne karşı insanlık için kahramanca mücadele ediyorlar. Ancak şunu bilmemiz gerekir; bizler eğer gerçekten yaşanan bu savaşlardan halkımız adına sonuç çıkarmak istiyorsak, o zaman tüm Kürt güçleri bir araya gelmelidir. Öyle ki, ancak bu şekilde sadece savaş meydanlarında başkaları için savaş yapmaktan kurtulmuş oluruz. Verilen bedellere, şehitlerimize de ancak bu şekilde layık olmuş oluruz. O açıdan tüm bunlar Başkan Öcalan’a uygulanan tecritle yakından ilgilidir. Çünkü tecrit özgürlüğün, demokrasinin de ortadan kaldırılması anlamına gelir.”

'ÖCALAN İÇİN MÜCADELEYİ BÜYÜTELİM'

REJAK Üyesi Lavin Nuredin ise, Öcalan üzerindeki tecridin bir benzerinin tarihte görülmediğine dikkati çekerek, herkesi Öcalan’a sahiplenmeye çağırdı. 

Küresel güçlerin planlarını bozduğu için Öcalan’a yönelimin geliştiğini belirten, Nureddin, "Halkımız bu tecride karşı her yerde mücadele yürütüyor. Bu mücadeleyi daha da büyüterek faşist Türk devleti ve işbirlikçilerinin bütün planlarını boşa çıkarabiliriz. Bunun için Güney Kürdistan'da da mücadeleyi büyütmeliyiz" mesajlarını verdi.

'GÜNEY GENÇLİĞİ SESSİZ KALMAMALI'

Rêbas Hesen ise Kürdistan Gençlik Hareketi adına yaptığı konuşmada, Öcalan’ın sağlık durumundan kaygı duyduklarını söyledi. 

Hesen, Erdoğan ve Türk devletinin Kuzey Kürdistan'daki saldırılarına da işaret ederek, Güney Kürdistan gençliği başta olmak üzere tüm halkın bu duruma karşı sessiz kalmaması, alanlara çıkarak tepkisini ortaya koymasını istedi. 

Nöbet eylemi yarın akşama kadar sürdürülecek ve eylem kapsamında sinevizyon, tiyatro gösterimleri de yapılacak.

...