GÖRÜNTÜLÜ

Kerkük’te Öcalan’ın özgürlüğü için yürüyüş düzenlendi

Kürdistan yurtsever gençlik hareketi öncülüğünde Kerkük’te Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğü için yürüyüş düzenlendi.

Kürdistan yurtsever gençlik hareketi öncülüğünde Kerkük’te Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğü için yürüyüş düzenlendi. 

Öğleden sonra saat 16:00’da Kerkük kalesi parkından Süleymaniye yolu üzerinde bulunan halı pazarına kadar yürüyen gençlik hareketi üyeleri, yürüyüş boyunca Öcalan üzerinde bir yıldan beridir uygulanan tecride dikkat çekerken sık sık “Biji Serok Apo” ve “Bê Serok jiyan nabe” sloganları attı. 

Yürüyüşün ardından gençlik hareketi adına bir açıklama yapan Şiyar Çemçemali, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerinde uygulanan tecride dikkat çekerek, “Kerküklü gençler olarak Önder Apo’nun özgürlüğü için eylemlerimiz sürecek” dedi.

‘SESSİZ KALMAK İHANETTİR’

Açıklamasında Güney Kürdistanlı gençlere çağrıda bulunan Çemçemali şunları belirtti: “Biz Güney Kürdistanlı gençler olarak Önder Apo’nun özgürlüğü için harekete geçmeliyiz. Bugün Kuzey Kürdistan’da halkımız büyük bir mücadelenin içindedir. Unutmamamız gerekir ki Kuzey ve Rojava’da savaş varken Güney Kürdistan olarak özgürleşemeyiz. Kürdistan’ın diğer parçalarında katliam ve savaş varken sessiz kalmak ihanettir. Halkımızın özgürlük mücadelesine aktif bir şekilde katılmalıyız. Biz gençlik hareketi olarak eylemlerimize devam edeceğiz. Önder Apo üzerindeki tecrit kaldırılana ve özgürleşene kadar devam edeceğiz. Özelliklede Güney Kürdistanlı gençlerin mücadelemize katılması gerekiyor.” 

 

...