GÖRÜNTÜLÜ

Kerkük’te yaşanan krizde gençliğin rolü konulu bir panel düzenlendi

Güney Kürdistan’ın Kerkük şehrinde yurtsever gençlik hareketi “Güney Kürdistan’da yaşanan krizde gençliğin rolü” konulu bir panel düzenledi.

Güney Kürdistan’ın Kerkük şehrinde yurtsever gençlik hareketi “Güney Kürdistan’da yaşanan krizde gençliğin rolü” konulu bir panel düzenledi.

Kerkük genel kütüphanesi konferans salonunda saat 14:30’da başlayan ve gençlik hareketi üyelerinin yanı sıra çok sayıda gencin de katıldığı panelde Aram Germiyani Güney Kürdistan’daki krizin aşılmasında gençliğin rolü üzerine bir konuşma yaptı. Konuşmasında Güney Kürdistan’da yaşanan krizin ekonomik olmadığını belirten Germiyani, “Güney Kürdistan’da yaşanan krizi iktidarı paylaşım krizidir” dedi.

‘SUSARAK SORUNLAR ÇÖZÜLMEZ’

Güney Kürdistan toplumunun inancının kırıldığı için bir çıkış yapamadığına değinen Aram Germiyani şöyle devam etti: “Güney Kürdistan toplumu bu yaşanan yolsuzluk ve krizden sonra kırıldığı için bir refleks gösteremiyor. Bu iktidar gitse bile gelen iktidarda aynı şeyleri yapar diyor. Bu yanlıştır. İktidarın istediği de umutsuz ve reflekssiz bir toplum yaratmaktır. Güney Kürdistan’da çok ciddi bir ses çıkarılmış olsaydı bugün hırsızlık yapanlarda, iktidar savaşı verenlerde cezalandırılmışlardı. Susmak, evinde oturup bölgeyi bu denli bir krizin içine koyanlardan medet beklemek yanlıştır. Susarak sorunlar çözülmez.”

Germiyani, Güney Kürdistan’dan Avrupa ülkelerine yoğun bir göçün yaşandığını ve her gün onlarca insanın göç yolunda Ege denizinde boğularak can verdiğine dikkat çekti.

Güney Kürdistan’da kadının siyasetteki rolüne de değinen Aram Germiyani şunları söyledi: “Güney Kürdistan siyasetinde kadına misyon biçilmemiştir. Siyaset erkek egemen zihniyeti ile yürütüldüğü için kendi içinde kaos yaşıyor. Kadının ve bir bütün olarak toplumun özgür olmadığı bir yerde, kölelik vardır. Bunun başka bir adı yoktur. Onun için Güney Kürdistan siyasetinde kadının daha aktif rol alması için gençlerin mücadele etmesi gerekiyor.”