GÖRÜNTÜLÜ

Kerküklüler: Her Kürt Öcalan'ın özgürlüğünü hedeflemeli

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik sürdürülen ağırlaştırılmış tecrit koşullarını protesto etmek amacıyla Kerkük’te başlatılan 2 günlük nöbet eylemi çeşitli etkinliklerle birinci gününü doldurdu.

Kerküklüler, Öcalan'ın Kürtlerin ortak değeri olduğuna dikkati çekerek, özgürlüğü için herkesin eylemlere katılmasını istedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik sürdürülen ağırlaştırılmış tecrit koşullarını protesto etmek amacıyla Kerkük’te başlatılan 2 günlük nöbet eylemi çeşitli etkinliklerle birinci gününü doldurdu. 

Tevgera Civaka Azadiya Kurdistan (Kürdistan Özgür Toplum Hareketi), Kürdistan Özgür Kadın Hareketi (REJAK) ve Komaleya Ciwanên Welatparezên Kurdistan'ın (Kürdistan Özgür Gençlik Hareketi) birlikte organize ettiği eylem, sabah saatlerinde Kerkük Kalesi'nin yanındaki Xeyyam Parkı'nda kurulan nöbet çadırında bir çok siyasi partinin katılımı ile yapılan açıklamalarla başlamıştı. Nöbet çadırı gün boyunca Kerküklülerin büyük bir ilgisi ile karşılaşırken, akşam saatlerinde Öcalan’ın hayatını ve İmralı sistemini anlatan sinevizyon gösterimleri yapıldı. 

‘TECRİDE KARŞI ULUSAL RUHLA MÜCADELE ŞART’

Nöbet eyleminde ANF’ye konuşan Kerküklüler, “Ulusal birlik ruhu ile mücadele ederek, sadece tecridi kaldırmayı değil Önder Apo’nun özgürlüğünü hedeflemeliyiz" dedi. 

Brwa Dılşad: "Kuşkusuz Önder Apo üzerinde yürütülen tecride karşı alanlara çıkıp tepkisini dile getirmek sadece bir kesim Kürdün görevi değildir. Hep birlikte alanlara çıkarak tepkimizi göstermemiz gerekiyor. Böyle yapmadığımız için faşist Türk devleti tecrit ve rehin politikasına son vermiyor. Önder Apo’ya sahip çıkmak her Kürdün asil görevidir” diye konuştu. 

Dilovan Ekrem: "Ortadoğu halkları olarak içinden geçtiğimiz kaotik sürecin tecrit politikası üzerinde birebir etkisi olduğunu düşünüyorum. Çünkü var olan kaotik durumda ulus devlet ve iktidarcı sistemin halklara vereceği hiçbir şeyin olmadığı açık bir şekilde ortaya çıkmıştır. Bu duruma karşı sadece Önder Apo’nun geliştirdiği demokratik ulus sisteminin başarılı olduğunu ve halklar tarafından sahiplendiğini görüyoruz. Bu nedenledir ki ağırlaştırılmış tecrit uygulanıyor. Başta Kürt halkı olmak üzere bütün demokratik çevrelerin Önder Apo için alanlara çıkarak sesini yükseltmesi gerekiyor."

‘ÖNDER APO ORTAK DEĞERİMİZDİR’

Belên Farıs: "Bugün Kürt halkının yaşadığı her yerde Önder Apo’ya faşist Türk devleti tarafından uygulanan tecride karşı eylemler yapılıyor. Halk alanlarda. Biz de Kerkük halkı olarak hem bu eylemlere destek için, hem de Türk devletinin bu politikalarını Güneyli Kürtler olarak kabul etmediğimizi haykırmak için bu eylemi başlattık. Bütün Kerküklülerin de eylemimize destek olması gerekir. Çünkü Önder Apo hepimizin ortak ulusal değeridir.”

Nöbet eylemi bugün de çeşitli etkinlik ve gösterilerle devam edecek.