GÖRÜNTÜLÜ

Kerküklüler: Önder Apo’nun tutsaklığına tahammülümüz kalmadı

Türk devleti tarafından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride tepkiler sürüyor. Kerküklüler, “Tecride ve tutsaklığa artık tahammülümüz kalmadı” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecride tepki gösteren Kerküklüler, Kürt halkının, tecride karşı alanlarda olması gerektiğini belirtti.

Lawen Haci, Selahattin Saley, Shanga Abdullah ANF’ye konuştu.

Öcalan’a uygulanan tecride karşı bütün Kürt halkının alanlara çıkarak tepkisini dile getirmesi gerektiğine değinen Lawen Haci, “Kuşkusuz Önder Apo üzerinde yürütülen tecride karşı gençler ve kadınlar olarak alanlara çıkıp tepkimizi dile getirdik. Alanlara çıkıp tepkisini dile getirmek sadece bir kesim Kürdün görevi değildir. Hep birlikte alanlara çıkarak tepkimizi göstermemiz gerekiyor. Böyle yapmadığımız için faşist Türk devleti tecrit ve rehin politikasına son vermiyor. Önder Apo’ya sahip çıkmak her Kürdün asil görevidir. Biz tepkimizi farklı eylemlerle devam ettireceğiz. Güney Kürdistan hükümeti ve siyasi partileri de tecride karşı alanlara çıkıp sesini yükseltmelidir. Çünkü faşist Türk devleti bütün Kürtlere düşmandır” diye konuştu.

‘ÇÖZÜMÜN ANAHTARI ÖNDER APO’DA’

Selahattin Saley isimli Kerküklü siyasetçi Öcalan’ın Ortadoğu’da yaşanan krizleri çözüm anahtarı olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: “Biz Hızbi Zehmetkeşan olarak Türk devletinin tecrit politikasını nefretle lanetliyoruz. Bu tecride karşı alanlara çıkmayı ulusal bir görev olarak görüyoruz. Tecride karşı başta Güney Kürdistan hükümeti ve diğer bütün siyasi partileri de bu kutsal göreve destek vermeye çağırıyoruz. Çünkü Önder Apo sadece Kürt halkı için değil, diğer bütün halklar için bir umut ışığıdır. Ortadoğu halkları olarak içinden geçtiğimiz kaotik süreç Öcalan’sız çözüme kavuşamaz. Türkiye ve diğer komşu ülkeler eğer yaşadıkları krizlerden kurtulmak istiyorlarsa, bu krizlerin anahtarı Önder Apo’dadır. Başta Kürt halkı olmak üzere bütün demokratik çevrelerin Önder Apo için alanlara çıkarak sesini yükseltmesi gerekiyor” dedi.

‘TUTSAKLIĞA TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI’

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Türk devleti tarafından rehine politikası ile tutulmasına artık tahammüllerinin kalmadığını belirten Shanga Abdullah ise “Kürt halkının yaşadığı her yerde faşist Türk devleti tarafından Önder Apo’ya uygulanan tecride karşı eylemler yapılıyor ve halk alanlarda. Biz de Kerkük halkı olarak hem bu eylemlere destek hem de Türk devletinin bu politikalarını Güneyli Kürtler olarak kabul etmediğimizi haykırmak için iki günlük bir eylem gerçekleştirdik. Bütün Kerküklülerin de eylemimize destek olması gerekir. Çünkü Önder Apo hepimizin ortak ulusal değeridir. Önder Apo rehine politikası ile tutulduğu İmralı adasından özgürleşmediği sürece eylemler devam etmeli. Bizim gençler olarak artık Önder Apo’nun tutsaklığına tahammülümüz kalmadı eylemlerimizi devam ettireceğiz” diye konuştu.