Kobanê’de 6 şehit sonsuzluğa uğurlandı

Minbic’in özgürleştirme operasyonunda ölümsüzler kervanına katılan 6 özgürlük savaşçısı Kobanê’de toprağa verildi. Uğurlama töreninde Efrîn’de yaşamını yitiren bir özgürlük savaşçısının da kimliği açıklandı.

Kobanêli yüzlerce kişi 6 Ağustosta Şehit Komutan Faysal Ebu Leyla Operasyonu’nda yaşamını yitiren Celal Mustefa (Çiya Kobanê), Salih Mehmûd (Çekdar Kobanê), Mixlus Yidiz (Mesûm Tanizir), Sezer Dozan (Argêş Şiyar), Rozelîn Kotolya (Sema Ozgur) ve Silêman Besrawî (Zagros Cîlo)’yu sonsuzluğa uğurlamak için Şehit Dicle Şehitliğinde merasim düzenlendi. Düzenlenen merasimde Efrîn’de 5 Ağustosta yaşamını yitiren YPJ savaşçısı Emîra Şahîm (Dîrok Berxwedan)’ın kimlik bilgileri açıklandı.

Şehit Aileleri Meclisi’nde bulunan özgürlük savaşçılarının cenazelerini almak için Meclis önünde bir araya gelen Kobanêliler, şehitlerini buradan alarak Termîk köyündeki Şehitliğe doğru harekete geçti. Oluşturulan cenaze konvoyu Şehitliğe ulaştığında askeri bir tören düzenlendi.

Merasimde konuşan YPG komutanı Kanî Kobanê, şehitlerin yolunda mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Şehit Aileleri Meclisi, Yasama meclisi adına yapılan konuşmalarda, başta özgürlük şehitlerinin aileleri olmak üzere tüm Kuzey Suriye halkına başsağlığı dilekleri iletildi. Konuşmacılar, bölge toprakları, ortak yaşam değerleri için canlarını feda eden özgürlük savaşçılarına layık olunması için bütün bölge halkının kazanılan özgürlük değerlerini korumaları için seferber olunması istendi.

Konuşmalar ardından 7 özgürlük savaşçısının kimlik bilgileri okundu ve 6 şehit slogan ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.