Komutan Orhan en önde olanımızdı

Ömrünü devrime vefa edenlerimizden en önde olanıdır Heval Orhan. Arkadaşları, savaşçıları ve ardılları olarak yüreği kadar büyük ve temiz olan hayallerini gerçekleştirmek de bizim borcumuzdur.

ORHAN BİNGÖL

Heval Orhan (Orhan Bingöl / Ali Diçer) anlatılması ve bilinmesi gereken gerçek değerlerdendir. Sadece Kürt halkının özgürlük değerlerinden değil, gerçek anlamda insanlık değeridir. Tüm insanlığın bilmesi gereken; hayalleri ve umutlarıyla beslenmesi gereken bir değerdir. Ömrünü devrime vefa edenlerimizden en önde olanıdır.

Oldukça uzun süre devrim içerisinde olan Heval Orhan'ın en belirgin özelliği nedir diye sorulsa hiç tereddüt etmeden cevaplayabileceğimiz husus, ilk günkü heyecanından ve coşkusundan hiç bir şey kaybetmemesidir. Gerçek anlamda devrimci coşkuyu her an ve her yerde yaşamasıdır. Diğer en önemli özelliklerinden biri de güçlü yurtseverlik duygusuna sahip olmasıdır. Gerçek bir yurtseverdi. 

DAĞLARIN AŞIĞIYDI

Devrimin tüm alanlarında mücadele yürütmesine rağmen dağda gerilla olmanın ve dağın tutkunuydu. Gerçek anlamda dağla buluşanlarımızdandı. Eğer bu dünyada alınacak son bir nefes varsa dağda olmalı. Eğer verilecek son bir nefes varsa ve toprağa karışacaksa kanı bu dağlarda olmalıydı. Bunu her zaman ve her koşulda o kadar derinden yaşardı ki; her hareket, tavır, değerlendirme ve sözüne yansırdı. Dağların aşığıydı. Zaten ondandı evli ve çocuklu olmasına rağmen tüm sistemi elinin tersiyle iterek bir maraton koşucusu gibi Kürdistan dağlarını adım adım dolaştı.

TAVİZSİZ BİR PARTİLİYDİ

Yürüyüşü sıradan hiç olmadı. Bulunduğu yerde tek başına kaldığında da tam bir partiliydi. Tavizsizdi. Tam bir ilke insanıydı. Yanlışa göz yummazdı. Bu yönüyle çok keskin bir parti mücadele çizgisine sahipti. Kuzey’in en zor alanlarından olan Erzurum’dan tutalım Kürdistan’ın en asi coğraflarından olan Zagroslara kadar, dağdan tutalım ova ve şehirlere kadar bulunduğu her yerde PKK vardı. İlke vardı. İlkeli yaşam vardı. Tutarlılık vardı. Bu anlamda çok güçlü ve derin ideolojik reflekslere sahipti.

GERÇEK BİR DERVİŞTİ

Heval Orhan’ı tanıyan her yoldaşın gözünden kaçmayan bir diğer özelliği de sadeliğiydi. Gerçek bir devrimci kişiliğe sahipti. Bir lokma bir hırka felsefesinin gerçek dervişlerindendi. Arınandı. Dünya malından sadece madden değil, ruhen de arınanlardandı. Her zaman ve her yerde çıplak yüreğinden başka bir şeye sahip değildi.

TEVAZUYU ELDEN BIRAKMAZDI

Mütevaziydi. Eski yeni, genç yaşlı, kadın erkek tüm yoldaşlara karşı tevazuyu elden bırakmayan bir karaktere sahipti. Bu yönüyle yoldaşlarına değer katan ve yoldaşlarına her yönüyle hizmet eden bir duruşa sahipti. Bunun yanında da gerçek bir devrimci disipline sahipti. Hem kendisinden ve yaşamından asla taviz vermezdi. Bu anlamda kendisini gerçek anlamda disipline etmişti. Her koşul altında nasıl yaşamalı sorusuna cevaptı Heval Orhan’ın yaşamı. Hem de bulunduğu ortamda etrafındaki arkadaşlarda da bunu yaratan bir anlayış ve duruşa sahipti.

ÖNCÜ BİR KOMUTANDI

Bulunduğu her herde derin izler bırakan ve onyıllar geçmesine rağmen kendisinden duruşuyla, yaşamıyla, yoldaşlığıyla, ilkeselleği ve ideolojik refleksleri ve mücadelesiyle bahsettiren bir yoldaşımızdı. Kurdistan dağlarında, Erzurum ve özellikle Medya Savunma Alanları’nın hemen hemen her yerinde ayak izleri olan gerçek öncü ve komutanımızdı.

Onu saygı ve minnetle hep anacağız. Onu mücadelemizin her anında yaşatacağız. Özgür dağlarda aldığımız her nefese onun payını da katacağız. Özlemlerini gerçekleştirmek için daha büyük ve daha kararlı mücadele edeceğiz.