Maxmur’daki nöbet eyleminde Diriliş Bayramı kutlandı

Maxmur’da bulunan Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı’nda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla başlatılan nöbet eylemi 392’inci gününde 77’inci grupla devam ediyor.

15 AĞUSTOS KUTLAMALARI

Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı’nda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla 20 Temmuz 2023 tarihinde başlatılan nöbet eylemi 392’inci gününde 77’inci grupla devam ediyor.

Kurdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına gerçekleştirilen bir dakikalık saygı duruşunun ardından 76’ncı grup adına söz alan Evin Ahmet, şunları söyledi: “Bu ay, Egîdlerin ayıdır. Ağustos ayı şehitlerinin şahsında tüm Kurdistan şehitlerini anıyor ve onlara olan sözümüzü yeniliyoruz. İlk adım, Komutan Egîd’in namlusundan çıkan kıvılcımla başladı. Kürt halkı, ölüm uykusundan bir silah sesiyle uyandı. O zamandan beri kendi hakikatimizi arayışa başladık. Mücadelemizle zincirlerimizi kırdık ve köleliği yaktık. Büyük bir özlem ve heyecanla hakikatin özüne doğru yürüyoruz ve aydınlık, güzel günlere doğru ilerliyoruz. Diriliş bugün de devam ediyor. Maxmur halkı olarak Egîd’e ve Önder Apo’ya borçluyuz.”

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 26 yıldır devam eden ağır tecride dikkat çekilen açıklamada şöyle devam edildi: “Bilindiği üzere neredeyse 4 yıldır Önder Apo’dan hiçbir haber alınamıyor. Birleşmiş Milletler ve işgalci Türk devleti taleplerimizi ciddiye almalı, tecridi sona erdirmeli ve İmralı’nın kapıları tamamen açılmalıdır. Savaşların, krizlerin, tüm sorunların kaynağı İmralı’daki tecrittir. Dünyadaki tüm sorunların çözümü İmralı’nın kapılarının açılmasından geçer. Tüm dünya bu insanlık dışı tecrit karşısında sessiz kalmamalı. Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için insanlık el ele vermelidir.”

15 Ağustos ruhu ile ihanet ve işgalin kırılacağına dikkat çekilen açıklama, şu cümlelerle noktalandı: “Halk ve gerilla olarak birlikte başaracağız. Bu süreç Egîd olma sürecidir. Şehit Rüstem Cudi Mülteci Kampı olarak, İmralı’nın kapıları açılana kadar direnişi ve mücadeleyi yükseltme kararı aldık. Bu inançla, Diriliş Bayramı tüm Kürt halkı ve Önder Apo’ya kutlu olsun.”

Açıklama sloganlarla sona erdi.