Nusaybin'de kadınlarından 'direnişe devam' mesajı

Daha önce 6 kez sıkıyönetim saldırılarının hedefi olan şu an ise fiili bir yasak ile karşı karşıya olan Nusaybin’de direnişin öncüsü kadınlar “Hendeklerin arkasında olan bizleriz. Tanklarıyla gelseler de topraklarımız için direniriz” dedi.

Daha önce 6 kez sıkıyönetim saldırılarının hedefi olan şu an ise fiili bir yasak ile karşı karşıya olan Nusaybin’de direnişin öncüsü kadınlar “Hendeklerin arkasında olan bizleriz. Tanklarıyla gelseler de topraklarımız için direniriz” diyerek direnişe devam mesajı verdi.

Halkın öz yönetim iradesini ortaya koymasının ardından 6 kez “sokağa çıkma yasağı” ilan edilen Mardin’in Nusaybin ilçesinde sıkıyönetim kuşatması ve halka dönük saldırılar sürüyor. Filli olarak yasağın sürdüğü ilçede Abdukadirpaşa, Fırat ve Dicle mahalleleri, devlet güçleri tarafından zırhlı araçlardan yapılan taramalarla saldırı altına alınırken, ilçe savaş medyası tarafından da “Nusaybinliler göç ediyor” haberleriyle psikolojik savaşın hedefinde. Sıkıyönetim kuşatmasına karşı halk mahallelerde saldırılara karşı öz savunmalarını güçlendirirken, direnişin öncüsü kadınlar da kentlerini terk etmeyeceklerini belirterek, “Dün nasıl direndiysek bugün de direneceğiz” diyor.

Direniş mahallelerinden Fırat Mahallesi'nde ikamet eden Emine Baş adlı kadın hiçbir saldırının Nusaybin’i terk etmelerini sağlayamayacağını söyledi. Savaş medyasında Nusaybinlilerin göç ettiği yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığına dikkat çeken Baş, “Biz değil AKP’nin çeteleri topraklarımızdan çıkacak” dedi. Daha önce ilan edilen 6 yasakta ilçelerini terk etmedikleri gibi şimdi de mahallerinde kalarak direneceklerini belirten Baş, "İsterse 10 defa yasak koysunlar. Biz 10 defa da bin defa da direneceğiz. Tüm Kürt halkına çağrımdır. El ele versinler birlik olsunlar. Çocukları ve gençleri ile barikatların ardında direnişe geçsinler. Herkes elini vicdanına koysun. Her kes ayağa kalksın" diye konuştu.

"Yaşadığımız sürece topraklarımızda olacağız" diyen Emine Ercik da olası saldırı karşısında yine direneceklerini söyledi. Ercik, "Buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz. Nereye gideceğiz? Bizler yıllarca dışarıda çalıştık bin bir emekle evlerimizi yaptık. Burada yaşadık. Çocuklarımız bu sokaklarda büyüdü. Şimdi bırakıp ta nereye gideceğiz. Hiç bir yere gitmiyoruz. Nusaybin'i bırakmayacağız" dedi. Sedika İltaş ise “Terör devletin halka yaptıklarıdır. Bizler burada sadece kendimizi savunuyoruz. Herkes kendini savunmalı. Kimse evlerini terk etmemelidir" diye konuştu.

“Hendeklerin arkasında direnen biziz halkız. Tanklarıyla gelseler de topraklarımızda kalacağız” diyen Atiye Yılmaz, Kürt halkına şu çağrıda bulundu: "Bizler mutlaka başaracağız. Gelin sizlerde bu başarıya ortak olun. Katliamlara karşı sessiz kalmayın."