Nusaybin’de şiddetli çatışma

Direnişin 26’ncı gününe girdiği Nusaybin’de, mahalleyi kuşatmaya alan devlet güçleri ile YPS/YPS-JIN üyeleri arasında yine şiddetli çatışmalar yaşanmaya başlandı.

Özyönetim direnişinin 26’ncı gününe girdiği Mardin’in Nusaybin ilçesinde, çatışmalar tekrar şiddetlendi. Dün gün boyu yaşanan yoğun çatışmalarda devletin saldırılarını koordine eden ekibin imha edilmesi ardından, ilçede saatlerce tek silah sesi duyulmadı.

Gece saatlerinde obüs ve havan atışlarının yapıldığı direniş mahallelerinde, sabah saatlerinden itibaren çatışmalar yoğunlaştı. Çağçağ Caddesi ve Veysika Mezarlığı hattında çatışmalar yoğunlaşırken, yine Newroz alanından ise Fırat ve Abdulkadirpaşa Mahallesi’ni bir birine bağlayan Şirin Sokak’a yoğun top atışı yapılıyor.

Yer yer şiddetli patlamalarında meydana geldiği mahallelerde, ilerleyemeyen devlet güçleri evleri ateşe vermeye başladı. Yanan evlerden siyah dumanlar yükselirken, mahalleyi kuşatmaya alan devlet güçleri ile YPS/YPS JIN üyeleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Dünkü çatışmalarda, devletin saldırılarını koordine eden biri binbaşı, iki emniyet amiri ve 3 özel harekatçı öldürülmüştü.

YPS, dünkü bilançoya ilişkin henüz açıklama yapmadı.