Nusaybinlilerden Egîd için görkemli tören

Cizre’de devlet güçleriyle girdiği çatışmada yaşamını yitiren YPS üyesi Aydın Güner (Egîd) Nusaybin’de görkemli bir törenle son yolculuğuna uğurladı.

Cizre’de devlet güçleriyle girdiği çatışmada yaşamını yitiren YPS üyesi Aydın Güner (Egîd) Nusaybin’de görkemli bir törenle son yolculuğuna uğurladı.

Öz yönetimin sürdüğü Şırnak’ın Cizre ilçesinde devlet güçleriyle girdiği çatışmada yaşamını yitiren 27 yaşındaki YPS üyesi Aydın Güner'in (Egîd) cenazesi Mardin’in Nusaybin ilçesinde binlerce kişi tarafından düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Dicle Mahallesi Taziye Evi önünde düzenlenen törene binlerin yanı sıra DBP, HDP, Barış Anneleri Meclisi, KJA, MEYADER yöneticileri ve sivil toplum kuruluşu üyeleri de katıldı. PKK bayrağı ve Güner’in posterinin açıldığı merasimde sık sık, “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe”, “Egîd yoldaş ölümsüzdür”, “Şehîd namirin” sloganları atıldı. Saygı duruşuyla başlayan merasimde konuşan Güner’in annesi Şefika Güner, “Erdoğan Kürtlerden ne istiyor? Allah ona da evlat acısı yaşatsın” diye tepki gösterdi.

DBP İlçe Eşbaşkanı Celal Ata ise “Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Kürdistan halklarının geleceği uğruna bedenlerini siper eden şehitlerimizin mücadelesi bize ışık tutacak. Bu gün bir kez daha onların yolunda yürüyeceğimizin sözünü veriyoruz” diye konuştu.

Ardından cenazeyi omuzlayan gençlerin öncülüğünde Hacılar (Şehitler) Mezarlığı’na doğru yürüyüşe geçildi. “YPS halktır halk burada”, “Dağlarda arama gerilla her yerde”, “Egîd yoldaş ölümsüzdür” sloganlarının atıldığı yürüyüşte, 7'den 70'e tüm kitle hep bir ağızdan devlet terörünü lanetledi. Esnafın kepenklerini kapatıp katıldığı, sokak başlarında zafer işaretleriyle bekleyenlerin ise sloganlarla kitleye katılımıyla giderek daha da büyüyen yürüyüşte, açılan PKK bayrakları ve atılan sloganlarla öz yönetim direnişi selamlandı.

Hacılar Mezarlığı’nda son bulan yürüyüşün ardından Aydın Güner’in cenazesini toprağa veren kitle tekrar saygı duruşunda bulundu. Güner'in annesinin yaktığı ağıtlarla duygusal anların yaşandığı merasim, çocuklar tarafından mezarın çiçeklerle donatılmasının ardından son buldu.

Güner’in ailesi, Devrim Mahallesi Taziye Evi’nde kurulan taziyede başsağlığı dileklerini kabul edecek.