GÖRÜNTÜLÜ

‘Öcalan’ın sağlığı konusunda çok endişeliyiz’

“Öcalan’a yönelik idamın yeniden gündemleştirilmesini kınıyoruz. Kürt halkının buna cevabı çok sert olacaktır.”

Süleymaniye’de devam eden ‘Abdullah Öcalan’ın Düşünceleriyle Ortadoğu’da Barış ve İstikrar’ konferansı Türkiye’ye Öcalan için uyarıda bulunarak  “Öcalan’a yönelik idamın yeniden gündemleştirilmesini kınıyoruz. Kürt halkının buna cevabı çok sert olacaktır” denildi.

İkinci gününde devam eden konferans delegasyonu adına söz alan Dr. Faik Gulpi, “Türkiye’de bugünlerde Öcalan’a yönelik idamın yeniden gündemleştirilmesini kınıyoruz. Kürt halkı Öcalan konusunda çok hassastır, biz özgürlüğünü talep ederken böylesi bir gündem asla kabul edilemez. Kürt halkının buna cevabı çok sert olacaktır’’ dedi.

Konferansta konuşan Siyaset ve Demokratik Düşünce Akademisi başkanı ve aynı zamanda konferansın hazırlık komitesi üyesi Dr. Faik Gulpi, “Türkiye’de darbe girişiminden sonra idam tartışmaları gündeme gelmeye başladı. Türkiye cumhurbaşkanı Erdoğan, parlamentonun böyle bir karar almasını talep ediyor. Yine Türkiye basını ‘bugün darbeciler başarılı olsaydı Öcalan’ı idam edecekleri’ yönünde bir haber yayınladılar. Bu haber ve tartışmalara çok kaygıyla karşılaşıyoruz. Biz bu tartışmaları ve gündemleri kınıyoruz” dedi.

Kürt halkının Öcalan konusunda çok hassas olduğunu ve Türk devletinin böyle bir uygulamada bulunması durumunda, Kürt halkının sert bir biçimde tepki göstereceğini kaydeden Gulpi, “Konferans adına Türk hükümetine sesleniyoruz: Öcalan’ın sağlığı konusunda çok endişeliyiz. Koşulları düzeltilmeli ve özgürlüğü sağlanmalı” ifadelerine yer verdi.