GÖRÜNTÜLÜ

Öcalan Konferansından bir heyet gerilla güçlerini ziyaret etti

Kerkük'te gerilla güçlerini ziyaret eden, Nelson Mandela’nın avukatı Essa Moosa ve beraberindeki heyet, Kürt Özgürlük Hareketi'nin mücadelesinin yanında olduklarını ve desteklerini ifade etti.

Heyette yer alan birçok akademisyen, yazar, insan hakları savunucuları, kadın aktivisti ve avukatlar gerilla güçlerine birer konuşma yaptı.

Süleymaniye’de gerçekleşen Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın düşünceleri ile Ortadoğu’da barış ve istikrar konulu konferansı 3 gün sürdü ve konferansa katılan bir heyet, Kerkük'te bulunan gerilla güçlerini ziyaret etti.

Heyete yer alan Nelson Mandela’nın avukatı Essa Moosa'nın yan sıra birçok yazar, akademisyen, insan hakları savunucuları, kadın aktivisti ve avukatlar da yer aldı.

ÖCALAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜ; ORTADOĞU VE KÜRT HALKLARININ ÖZGÜRLÜĞÜDÜR

Heyeti karşılayan Mexmur- Kerkük YJA-STAR eyalet komutanı Çiğdem Doğu ve Mexmur-Kerkük eyalet komutanlarında Selim Zilan'nın yanı sıra çok sayıda gerilla güçleri hazır bulundu.

Gerilla güçlerine bir konuşma yapan Nelson Mandela’nın avukatı Essa Moosa, Güney Afrika'dan geldiğini ve Kürt sorununu yakinen takip edenlerden biri olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı "şimdiye kadar gerek Avrupa'da gerekse Kürdistan'da özgürlük mücadelesinde yer alanlarla görüşmelerim olmuştur. Şu an burada mücadele yürüten gerillaları ziyaret etmekteyiz, sizleri büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz. Bizler farklı ülkelerden geldik. Güney Afrika, Amerika, Lübnan, Hindistan ve Filistin'de geldik, sizleri görmemiz bize büyük bir mutluluk veriyor" dedi.

Moosa, Süleymaniye'de 3 gün süren  Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’ın düşünceleri ile Ortadoğu’da barış ve istikrar konulu konferansa ilişkin ise şu ifadelere yer verdi: "Şu an Süleymaniye'den geldik 3 günlük Abdullah Öcalan’ın düşünceleri ile Ortadoğu’da barış ve istikrar konulu konferansa katıldık. Konferansta daha çok Sayın Öcalan'ı İmralı zindanında çıkarılmasına ilişkindi. Öcalan'ın özgürlüğü Ortadoğu'da ve Kürdistan'da barış için büyük bir öneme sahip olduğunu düşünüyoruz ve bu mücadeleyi destekliyoruz."

SİZİN MÜCADELENİZİ KENDİ HALKIMIZA DA ANLATACAĞIZ

Essa Moosa son olarak şu ifadeleri kullandı: "Bu konferanstan sonra ülkemize döneceğiz ve oradaki halkımıza Kürt halkın direnişini ve özgürlük için nasıl mücadele yürüdüğünü anlatacağız.

Bizde Güney Afrika'da egemen güçlere karşı mücadele yürütüyoruz. Önderimiz Nelson Mandela yıllarca zindanda direndi ve Önderimiz Nelson Mandela'da Sayın Öcalan gibi zindanda hükümetle diyalog yoluyla sorunları çözmeye çalıştı.

Umut ediyorum ki çözüm süreci Sayın Öcalan'la tekrardan başlar ve sorunlar diyalog yoluyla çözülür. Nasıl ki Afrika halkı 1994'te özürlüğünü elde etmişse Kürt halkı da özgürlüğünü sağlamalıdır.  Her şeyden önce sizleri ve özgürlük mücadelenizi destekliyoruz. Umarım Sayın Öcalan en yakın sürede özgürlüğüne kavuşur ve barış için daha fazla rol oynar."

ÖCALAN ORTADOĞU VE DÜNYA DEVRİMİNİN ÖNCÜLÜĞÜNÜ YAPABİLİR

Samuel Jordan da Kürt Özgürlük Mücadelesinden çok şey öğrendiğini anlatarak, “sizin mücadeleniz bize birçok şey öğretiyor.1999'da Sayın Öcalan tutuklandığında süreci takip edebiliyorduk. Şimdi de Öcalan'ın özgürlüğünü istiyoruz.  Ortadoğu ve dünyada devrimsel çıkışların öncülüğü yapabilir.  Amacımız devrimci mücadeleyi yürüten örgütlerle birlik beraber mücadele etmektir. İnanıyorum ki devrim bu topaklara gelecektir" şeklinde konuştu.

DAİŞ’E KARŞI SAVAŞANLAR SAYESİNDE ÜLKEMİZDE RAHATIZ

Tunuslu kadın Aktivisti Selva Giga da gerilla güçlerinin DAIŞ örgütüne karşı yürütülen özgürlük savaşı için teşekkür etiğini ifade etti. Giga konuşmasında Kürt özgürlük hareketinin mücadelesini değerlendirerek şu ifadelere yer verdi: "Ben Tunus'tan geliyorum. Bir Tunuslu olarak, Tunus vatandaşı olanlar DAIŞ'e katılıp insanları öldürmeleri bana derinden acı veriyor. Son üç günden bu yana DAIŞ'e karşı etkili savaşan, insanlığın onurunu savunanları kendi gözlerimle gördüm. Ben eğer bugün Tunus'ta rahat yaşayabiliyorsam bu sizlerin DAIŞ'e  karşı savaşınızın sayesinde yaşıyorum. Size teşekkür ediyorum ve hepinize başarılar diliyorum"

DÜNYADA FİLOZOF OLARAK GÖRDÜĞÜM TEK İNSAN ÖCALAN’DIR

“Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan Lübnan'ın yabancısı değildir” diyen Abbas Hüseyini, “önder Öcalan Lübnan'ı yakından takip eden bir önderdir.  Ayrıca daha önce uzun yıllar Lübnan da kalması bizi hem sevindiriyor hem de mutlu ediyor. Çünkü bu dünyada filozof olarak gördüğüm tek insan önder Öcalan'dır.

Bana göre bugün dünyada devrimci mücadeleyi en üst zirvede yürüten sadece sizlersiniz. Şunu bilmenizi isterim ki bugün Ortadoğu'daki halklar sizin mücadelenizi takdir ediyor ve kalbi sizinle atıyor. Tarihimizi ve geleceğimizi sizler savunuyorsunuz. O nedenle sizin özgürlük mücadelenizde başarılar diliyor ve saygılarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

ÖCALAN ORTADOĞU VE DÜNYA HAKLARININ LİDERİ

İran'lı Sürgün Yazarlar Başkanı Bahman Rahmani ise gerilla güçlerinin ziyaretinin kendileri için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu ifade ederek şu değerlendirmelerde bulundu "Sizi görmek ve burada olmak gurur verici. Biliyorum PKK 40 yıla aşkındır özgürlük ve insanlık onuru için mücadele veren bir örgüttür.

Konferans gerçekleşti. Şunu çok açık net söyleyebilirim ki Abdullah Öcalan ve PKK sadece Kürt halkının önderi olarak mücadele etmiyor, tüm Ortadoğu ve dünya halkların Önderi ve insanlık adına mücadele veriyor. 

Konferansta tüm dil, din, ırk, kültür ve mezhep yer aldı. Dolaysıyla çok renkli bir konferans oldu. Konferansta Ortadoğu'daki sorunlar derinlikli tartışıldı ve çözüm modelleri sunuldu" ifadelerinde bulundu.

MÜCADELENİZLE GURUR DUYUYORUZ

Hindistan halkının siz devrimci yoldaşlara selamlarını getirdim diyen, Hindistan uluslar arası Kalkınma programı Araştırma Merkezinde yer alan Leo Saldanha, şu değerlendirmelerde bulundu "Sizin gibi devrimci mücadele yürüten yok, bütün dünya insanlığının özgürlük mücadelesini sizler burada veriyorsunuz.

 Sizler DAIŞ gibi insanlık düşmanı bir yapılanmaya karşı savaşıyor ve direniyorsunuz. Bu mücadeleniz sadece Kürt halkı için değil, tüm insanlık için verilen çok onurlu bir mücadeledir. Bu temelde yürüdüğünüz mücadeleden büyük ilham alıyor ve gurur duyuyoruz"  

ÖNDER APO’NUN FELSEFESİ ETRAFINDA ORTADOĞU DEVRİMİNİ GERÇEKLEŞTİREBİLİRİZ

Son olarak Mexmur-Kerkük YJA-Star eyalet komutanı Çiğdem Doğu heyetin halklar arası dayanışma mesajlarını çok değerli bulduğunu ifade ederek şu değerlendirmelerde bulundu: "HPG ve YJA-Star olarak ayrı ayrı ülkelerde gelen dostlarımız ve misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Önderliğimizin ağır tecrit altındayken ve böylesi bir süreçte değerli dostlarımızla, önderliğimizin özgürlüğü için, halkımızın özgürlüğü için böylesi bir konferansın gerçekleşmesi kuşkusuz bizler için çok önemli ve değerli buluyoruz."  

Doğu, “kapitalist ve faşist sisteme karşı, Önder Apo'nun felsefesi ve paradigması etrafında birleşirsek özgür yaşam devrimini gerçekleştirebiliriz” ifadelerini kullanarak şu şekilde konuştu. "Hepimiz ayrı, ayrı ülkelerde yaşamış olsak da, farklı farklı kimliklerimiz olsa da ama hepimizin acıları aynı, hepimiz şu ya da bu şekil kapitalizmin, faşizmin, erkek egemenlikli sistemin, kadın sömürüsünün ve emek sömürüsünün acılarını ortak yaşıyor ve katliamlarına tanık oluyoruz. Tam da bu sorunlar karşısında ortaklaştıran ve çözüm öğreten Önder Apo'nun felsefesi ve paradigması oluyor. Bu aynı zamanda hem Kürdistan'da bir devrim bir yaşam modeli hem de Ortadoğu halkları için ve dünyada ezilen halklar, cinsler acısından da çözüm modeli oluyor.  O nedenle bu noktada birleşmemiz ve kendi özgür yaşam sistemimizi inşa etmemiz çok önemlidir.

Çok değerli dostlarımız az önce ortak mücadele etmekten söz ettiler. Biz de bu ortaklaşmayı çok değerli buluyoruz ve bu ortaklaşma temelinde Ortadoğu devrimini yaratacağına, dünya devrimini yaratacağına egemen güçlere karşı ortak bir iradeyle devrimi inşa edeceğimize inanıyorum tekrardan gelen misafirlerimize hoş geldiniz diyorum ve herkese başarılar sunuyorum."

...