GÖRÜNTÜLÜ

‘Öcalan Ortadoğu'daki karanlığı aydınlatabilir’

Süleymaniye'deki konferansta konuşan Lübnanlı Akademisyen ve Milletvekili Nurettin, tecridin derhal kaldırılması gerektiğini vurgulayarak, "Öcalan'ın fikirleri Ortadoğu'daki karanlığı aydınlatacaktır" dedi.

Güney Kürdistan'ın Süleymaniye kentinde, “Abdullah Öcalan görüşleri çerçevesinde Ortadoğu'da barış ve istikrar” konulu Konferans üçüncü gününde devam ediyor. 

'ÖCALAN'IN SESİ DUYURULMALI'

Konferansta konuşan Bağdat Üniversitesi Eğitim Görevlisi Dr. Fereh Sadır, "Öcalan sorusu bir halkın sorusudur, özgürlük ve adalet sorusudur" ifadesini kullandı.

Dr. Sadır, bütün demokrasi güçlerinin, siyasi hareketlerin ve medyanın Öcalan'ın sesini bütün dünyaya duyurmalarını istedi.

Öcalan'ın Kadın özgürlüğüne verdiği öneme dikkati çeken Dr. Sadır, "Halkın özgürlüğünü kadının özgürlüğünde görüyor. Bunun en iyi örneği de Rojava Kürdistanı'dır ki her alanında kadınlar aktiftir" dedi.

'UMARIZ, ÖCALAN'IN FİKİRLERİ KARANLIĞI AYDNLATACAKTIR'

Akademisyen ve Lübnan Parlamentosu Üyesi Dr. Muhammed Nurettin dee Öcalan'ın insanlık ve özgürlük için sınırları aşarak mücadele öncülüğü yaptığını söyledi.

Konferansın Türkiye üzerinde bir baskı oluşturabileceğine  ve Öcalan'ın üstündeki tecridi kaldırabileceğine işaret eden Dr. Nurettin, "Sömürgecilik bütün dünyada birdir. Bu da bütün sömürülenlerin çalışmalarını bir yapmaktadır. Biz umuyoruz ki, Öcalan'ın fikirleri Ortadoğu'daki karanlığı aydınlatacaktır" diye kaydetti.