'Önder Apo'nun özgürlüğü için eylemleri radikalleştirelim!'

Komalên Ciwan Koordinasyonu, Öcalan'ın öncülüğündeki Kürt Özgürlük Hareketi'nin, Kürdistan ve Ortadoğu'da özgür yaşam adına büyük gelişmeler yarattığına dikkati çekti.

Komalên Ciwan, Kürt Halk Önderi Öcalan'a dönük tecride sert tepki göstererek, gençliğe şöyle seslendi: "Kürdistan gençliği seferberlik ruhuyla Önder Apo'yu sahiplenmelidir. Gençliğin Önder Apo'nun özgürlüğü dışında hiçbir gündemi olmamalıdır.  Her yer eylem alanı haline gelmeli, gece gündüz sokaklarda özgürlük sloganları atılmalıdır. Gençlik eylemsellikleri daha da radikalleştirmeli, yaygınlaştırmalı ve süreklileştirmelidir."

Komalên Ciwan Koordinasyonu, Öcalan'ın öncülüğündeki Kürt Özgürlük Hareketi'nin, Kürdistan ve Ortadoğu'da özgür yaşam adına büyük gelişmeler yarattığına dikkati çekti.

"Hiç kuşku yok ki Kürdistan sömürgeci faşist sisteme karşı mücadele sonucunda büyük bedellerle geliştirilen tüm değerlerin yaratıcısı Önder Apo'dur" denilen açıklamada şöyle devam edildi:

"Adı bile kabul edilmeyen Kürt halkı ve ülkesinin bugün dünya siyasetine yön veren pozisyona gelmesini sağlayan Önder Apo’nun büyük mücadelesi olmuştur. Bu nedenle Önder Apo Kürdistan halkının tüm değerlerinin bileşkesidir. Bu gerçekliğin Kürt halkı ve hareketi açısından vazgeçilmez bir gerçeklik oluşturması hareketimize karşıt olan güçlerin Önderliğimize yaklaşımında da belirleyici olmuştur.

'BÜYÜK BİR TEHLİKE İLE KARŞI KARŞIYAYIZ!'

Önder Apo 17 yıldır İmralı gibi insanlık dışı bir sistem içerisinde ağır tecrit koşullarında tutulmaktadır. Bu süre zarfı içerisinde Önderliğimize dönük zehirleme girişimleri gibi farklı saldırıların geliştiği bilinmektedir. Ayrıca Önderliğimizin tehditler başta olmak üzere ağırlaştırılmış tecrit koşullarında tutulması artık hiçbir şekilde kabul edilmemelidir. Özellikle 15 Temmuz'da Türkiye'de yapılan darbe girişiminden sonra Önderliğimiz hakkında hiçbir haber alamıyor olmamız büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğumuzun göstergesi olmaktadır. Faşist AKP yetkililerinin Önderliğimizin sağlık durumuna ilişkin yaptığı açıklamaların bizim açımızdan hiçbir anlamının olmadığı, bunların özel savaş söylemleri olduğu çok açıktır. Halkımızın 15 Temmuz'dan bu yana eylemsellik içerisinde olması bu tür açıklamalara hiçbir şekilde değer verilmediğinin, verilmeyeceğinin ifadesi olmuştur. Bu anlamıyla Kürdistan gençliğinin tüm Kürdistan ve Avrupa’da yoğun bir hareketlilik içerisinde olması değerlidir. Avrupa başta olmak üzere Kürdistan gençliğinin Önder Apo’nun özgürlüğü için geliştirdiği eylemleri selamlıyoruz. Eylemselliklerin yeni hamle çerçevesinde yaygınlaşması ve süreklileşmesi gerekmektedir."

'EYLEMLERİ YAYGINLAŞTIRALIM, RADİKALLEŞTİRELİM'

Komalên Ciwan Koordinasyonu, "Önemli ve zafere en yakın olduğumuz bu süreçte mücadeleyi en üst düzeye çıkarmak tarihi sorumluluğumuzdur" vurgusunda bulunarak, şu çağrıları yaptı:

"Unutmamak gerekir ki saldırıların en yoğun olduğu süreç zafere en yakın olunan süreçtir. Buradan hareketle Önderliğimize dönük en tehlikeli saldırın yaşandığı bu süreçte Kürdistan gençliği şu an her yerde sürdürdüğü eylemsellikleri daha da radikalleştirmeli, yaygınlaştırmalı ve süreklileştirmelidir. Yiğit Kürdistan gençliği Önder Apo’nun özgürlüğü sağlanınca ya kadar nerede olursa olsun her bir sokağı eylem yeri haline getirmeli ve halk serhildanlarına en üst düzeyde öncülük etmeli. Dört parça Kürdistan ve yurt dışında yaşayan Kürdistan gençliği seferberlik ruhuyla Önder Apo'yu sahiplenmelidir. Bundan sonraki süreçte gençliğin Önder Apo'nun özgürlüğü dışında hiçbir gündemi olmamalıdır.  Her yer eylem alanı haline gelmeli, gece gündüz sokaklarda özgürlük sloganları atılmalıdır. Yapılan eylemselliklerde caydırıcılık ve radikallik esas alınmalıdır. Bu çerçevede, TC faşist rejimi Önderliğimize dönük geliştirilecek her yönelime karşı bundan sonraki süreçte karşısında Kürt gençliğini bulacaktır. Önder Apo'nun özgürlüğü sağlanıp faşist sömürgeci rejimden hesap soruluncaya kadar beklenmemeli, oyalanma olmamalıdır. Kürt gençliği tek yürek olmalı ve bu tarihi süreçte geliştirdiğimiz Önderliğimizi özgürleştirme hamlesine katılmalıdır. Bu açıdan 'Bi tolhildana şoreşgerî em dagirkeriyê perçe perçe bikin û Rêber Apo azad bikin’ sloganları ile harekete geçilmelidir."