GÖRÜNTÜLÜ

‘Önderliğimiz için sonuna kadar direneceğiz’

Amed halkı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı uygulanan tecridin kaldırılmasını isterken, Önderliklerinin özgürlüğü için sonuna kadar mücadele edeceklerini belirtti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin sürmesini protesto etmek için Koşuyolu Parkı’nda başlatılan ‘özgürlük nöbeti’ devam ederken, tepkilerini dilen getiren Amed halkı Öcalan’a uygulanan tecridin bir an önce kaldırılmasına ilişkin mikrofonumuza görüşlerini belirtti.

‘ÖNDERLİĞİMİZDEN HABER ALANA KADAR ALANLARDA OLACAĞIZ’

Cahit Pektaş: Yıllardır Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan tecrit altında tutuluyor. Tecridin ağırlaştırması Türkiye ve Kürdistan’ın çatışmalı sürece evirilmesine neden oluyor. AKP iktidarı bu durumu politik olarak kullanıyor ve sürekli Önderliğimizin üzerinden gerginlikleri tırmandırmaya çalışırken, başkanlık sistemini kurmaya çalışıyor. Tecrit devam ettiği sürece bu sorunlar artacaktır. Tecrit kaldırılmadığı sürece başta Amed halkı olmak üzere tüm Kürt halkı bu durumu hiçbir zaman kabul etmeyecektir.

Nermin Günaydın: Yıllardır Kürt Halkını sömürüp ezmeye çalışıyorlar. Bu durum karşısında her zaman mücadele ediyoruz ve şu an burada bulunduğumuz gibi Önderliğimizin özgürlüğü için direniyoruz. Kürt halkına yapılan haksızlıklar karşında bütün dünyanın ayağa kalkması gerekiyor. Bizler kendi Kürt kökenimize sahip çıkmalıyız. Önderliğimizin sağlığından endişe duyuyoruz ve derhal üzerindeki tecridin kaldırılmasını istiyoruz.

Fırat Şahin: Yıllardır Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’a uygulanan bu hukuksuz tecridi derhal kaldırılmasını istiyoruz. Amed gençleri olarak uygulanan tecridi kesinlikle kabul etmiyoruz. Yeniden barış ve müzakere masasına oturulması gerekiyor.

Aydın Bingöl: Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecrit biran önce kaldırılmalıdır. Ailesi ve avukatları hiçbir şekilde haber alamıyor ve biz Kürt halkı olarak sağlığından endişe duyuyoruz. Tecridin ortadan kaldırılmasıyla beraber çatışmalı ortamdan da çıkabiliriz.

Emine Kaya: Önderliğimizi bize gösterene kadar gece gündüz hiç fark etmeden sokaklarda her yerde bulunmaya devam edeceğiz. Gerekirse biz Önderliğimiz için canımızı vermeye razıyız. Üzerindeki tecridin kaldırılmasını hatta özgür olmasını istiyoruz. Önderliğimiz yoksa bizde olmayız hatta tüm dünya yok olur. Sadece ondan bir haber almayı bekliyoruz.

Kıymet Dargın: Önderliğimizden haber almamaktan dolayı çok kaygılıyız ve haber almadığımız zaman ne yapacağımızı bilemiyoruz. Önderliğimizden haber almamak intiharımızla eş değerdir ve ondan habersiz kalmak bize ölüm gibi geliyor. Önderlik olmayacaksa biz de olmayalım. Önderliğimizin özgürlüğünü ve barış istiyoruz. Bir an önce Önderliğimizden haber almak istiyoruz. Hepimiz Önderliğimizin yolundayız ve ondan habersiz kalmak bizi öldürüyor. Yeter artık bize çektirilen bu zulüm. Bizler barışın temsilcisi Önderliğimizi istiyoruz.

Murat Ekin: Darbe girişiminin ardından Önderliğimize dair hiçbir bilgi sahip değiliz. Çok kaygılıyız. Türk devlet ve hükümet yetkilileri Önderliğimizin durumunun iyi olduğunu söylüyor ancak bizim onlara inancımız yok. Artık bir iletişiminin sağlanmasını istiyoruz. Bir haber almak istiyoruz. İyi olduğuna dair haber alana kadar alanlarda olacağız ve sonuna kadar direneceğiz.

Sipan Demir: Kürdistan’da uzun zamandır bir darbe vardı. Bizler sabah gözlerimizi tank sesleriyle açıyor, akşam tank sesleriyle kapatıyorduk. Bu durumla beraber bizler Önderliğimizden bir haber almamız gerekiyor. Çünkü yaşamından endişe duyuyoruz. Yıllardır bu tecrit sürüyor ve en azından bizler ya da ailesi gidemiyorsa bir heyet kurulsun ve bir haber alalım. 

 

...