Qamışlo katliamı Söderhamn’da protesto edildi

Qamışlo katliami Söderhamn’da düzenlenen bir yürüyüş ve mitingle protesto edildi.

İsveç’in güneyindeki Gävleborg  kenti Söderhamn ilçesinde Qamışlo katliamını protesto etmek için yapılan eylemde, ”Sivil katliamlarını durdurun” pankartı arkasında yürüyen Kürdistanlılar sık sık ”Kürdistan'la dayanışma”, ”Katliamları durdurun”, ”Öcalan’a özgürlük” ve ”Qamışlo'yu görün” sloganları attı.

Meydanda konuşma yapan NCDK üyeleri, Minbic'te büyük darbe yiyen DAİŞ çetelerinin yaklaşan zaferin önünü almak için Qamışlo'da katliam yaptığı vurgulandı. Ortadoğu'da tek laik ve demokrat gücün Kürtler olduğuna dikkat çekildi. Batılı devletlere katliamı lanetleme, Kürdistanlılara da Rojava'da savaşan Kürt güçleri ile dayanışmayı yükseltme çağrısı yapıldı.

Eylemde konuşan, Söderhamn Kürdistan Datyanışma Komitesi Başkanı Bengt Gustavson, ”Bir süre önce Kuzey Kürdistan'daydım. Söderhamn'ın kardeş belediyesi Nusaybîn ve diĝer şehirlere gittim. Daha önceki gidişlerime göre daha güçlü, daha kararlı bir halk gördüm. Daha güçlü aşaĝıdan yukarı bir örgütlenme gördüm. Önemli olan da bu. Biz de buradan destek olacaĝız. Kendinize ve örgütünüze güvenin. Barışı ve Öcalan'ın özgürlüĝünü getirecek olan budur"  dedi.

...