GÖRÜNTÜLÜ

QSD ilk mezunlarını verdi

Demokratik Suriye Güçleri-QSD, Şeddade alanını DAİŞ çetelerinden özgürleştirdikten sonra, bir aylık askeri eğitimden geçen 4 taburdan oluşan 200 Arap asıllı yeni savaşçıyı mezun etti.

Şehit Muhanet Akademesi Şehit Hacı Xan (Ahmet İbrahim)  devresinde eğitim gören savaşçılar için, mezuniyet töreni yapıldı. Askeri törenle başlayan törene QSD Genel komutanlık adına Kahraman Hasan, QSD sözcüsü Talal Sılo, Ciburi aşireti adına Fûaz Zoba, Beggara aşireti adına Şêx Talal Talal, Namıs Aiesi adına Şêx Fayiz Namıs , YPG Asayiş , TEV-DEM, PYD adına temsilciler katıldı. Yine törende Şehit Muhanet’in annesi Şerife Sultan da hazır bulundu.

QSD Genel komutanlık adına konuşan Kahraman Hasan, ’QSD olarak ilk eğitim devresini yaptık. Başta Şeddade halkına, tüm Suriye halklarına kutlu olsun. Bu eğitim devresi Şeddade şehitleri sayesine gerçekleşti. Bu şehitler halkların ortak yaşam kararıdır. Şunu ifade ediyoruz bazı devletler bu halklara karşı ittifaklar yaparken bizler burada kardeşlik tohumları ekiyoruz. Bu nedenle kirli ittifaklar kâğıtta kalacağı gibi bunlar Suriye’yi temsil etmiyor. Şehit Hacı Xan halkların kardeşliğini temsil etmektedir. Tekrar şehitlere sözümüzdür ki tüm Suriye’yi DAİŞ çetelerinden özgürleştireceğiz.’’

Cibur aşireti adına konuşan Fûaz Zoba ise ’’Sizler QSD Derik’ten Şeddade’ye kadar özgürleştirdiniz. Sizler Şeddad’yi özgürleştirerek  Suriye üzerindeki kirli planları boşa çıkartınız. Biliyoruz ki başka yerleri özgürleştirerek tüm Suriye’yi özgürleştireceksiniz’’ dedi.

Şehit Muhanet’in Annesi Şerife Sultan ise  ‘’Sizlerle gurur duyuyorum. QSD ve YPG’ye teşekkür ediyorum. Şehitler sayesinde yeni bir ailem oldu’’ diyerek savaşçıları selamladı.

...