Rojava devrimi 14 Temmuz direnişinin bir sonucudur

Rojava devrimin yıldönümü vesilesiyle ANF’ye konuşan YPG savaşçıları 14 Temmuz ruhunu taşıyan direnişlerin bugün hala devam ettiğini ve Rojava devriminin de bu temelde geliştiğini belirtti.

14 Temmuz ruhunu taşıyan direnişlerin bugün hala devam ettiğini ve Rojava devriminin de bu temelde geliştiğini belirten YPG savaşçıları, Bunun somut örneğini Rojava devrimi ve devrimcilerin ortaya koyduğuna dikkat çekti.

ROJAVA DEVRİMİ ÖZGÜR YAŞAMDA ISRAR EDENLERİN ZAFERİDİR

Konuşmasına büyük ölüm orucu direnişinde ölümsüzleşen Kemal Pir ve yoldaşlarını anarak başlayan YPG savaşçısı Xemgin Amanos, 12 Eylül 1980 darbesiyle Bakuré Kürdistan şahsında tüm Kürt halkının iradesini kırılmak istendiğine dikkat çekti.

Mazlum Doğan’ın Amed zindanında yaktığı özgürlük meşalesi ile zindan direnişlerinin fitilini ateşlediğine dikkat çeken Xemgin Amanos, Mazlum Doğan’ı, Dörtler ve Kemal’ler ve Hayri’ler takip ettiğini, bugün ise milyonların bu büyük devrmcileri takip ettiğini dile getirdi.

‘O günlerde verilen zindan direnişlerinin aslında halkına sahip çıkmak ve halkının varlığını kabul ettirme savaşıydı. ‘ diyen Xemgin Amanos, ihanet ve direnişin geliştiği bir süreçte direniş zafere ulaştığını ifade etti.

Zindanlarda bedenlerini ölümlere yatıran canların, yeni yaşamlarda can bulmaya devam ettiğini söyleyen Xemgin Amanos, Kobanê direnişinin yeni yaşamlar yarattığını ve yaratılan yeni yaşamlarda devrimci öncülerine can vermeye devam ettiğine söyledi.

Xemgin Amanos, yaşamda ısrar edenlerin mücadelelerinde başarıya ulaştıklarını, direnişçi ruhların devrimci öncülerinden bayrağı devr aldığını ve daha ileri, daha yükseğe taşımak için de mücadelelerini yükselttiğini ifade etti.

Xemgin Amanos konuşmasının sonunda ‘ Onların direnişini devam ettirmek için sonuna kadar özgürlük, adalet, eşitlik için savaşacağız. ‘ dedi.

DEMOKRATİK SURİYE DEVRİMİNE ÖNCÜLÜK EDİYORUZ

Armanc Qeremox, 19 Temmuz Rojava devrimini tüm halklara kutladığını, 19 Temmuz Rojava devriminin tüm halk ve inanç topluluklarını özgürlük, adalet ve eşitlik temelinde bir araya getirdiğine dikkat çekti.

Rojava devrimi ve YPG/YPJ savaşçılarının, Demokratik Suriye devrimine öncülük ettiğini, Rojava devrimini boğmaya ve tasfiye etmeye yönelik tüm planların boşa çıkarıldığını söyleyen Armanc Qeremox, saldırılara rağmen direniş ile devrimin daha da büyüdüğünü, sadece Kürtlerin değil, Arapların, Süryanilerin, Türkmenlerin hatta tüm dünya halklarının devrimi haline geldiğini kaydetti.

Bu nedenle Rojava devriminin Kürdistan sınırlarını da aşarak tüm dünyada hissedilen bir devrime dönüştüğünü belirten Armanc Qeremox, dünyanın farklı haklarında devrimcilerin bugün Rojava devrimine destek sunmak için YPG/YPJ saflarında yer aldığını ve bu insanlık savaşımında karınca misali devrime katkı sunduğunu söyledi.

YPG savaşçısı Armanc Qeremox son olarak her zaman Rojava devriminin korunması için mücadelelerini yükselteceklerini belirterek, tüm Kürt gençlerine ve dünya halklarına Rojava devrimine sahip çıkmaları çağrısında bulundu.

...