GÖRÜNTÜLÜ

Rojava Heyeti Kerkük’ü ziyaret etti

Güney Kürdistan’da temaslarda bulunan Rojava heyeti bugün Kerkük’te bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

Sabah saatlerinde Süleymaniye’den Kerkük’e gelen Rojava Heyeti, Kerkük Valisi ve siyasi partilerin yanı sıra Kerkük’ün savunmasında yer alan HPG ve YJA-STAR gerillaları ile peşmergeleri de mevzilerinde ziyaret etti.

Rojava ve Kuzey Suriye Federal Sistemi Eşbaşkanı Mensur Selum başkanlığındaki heyette, Kobanê Kantonu Yürütme Meclisi Başkanı Enver Müslim, Cîzire Kantonu Yürütme Meclisi eski Başkanı Ekrem Hiso, Cîzre Kantonu Yürütme Meclisi Başkan Yardımcısı Efram İshaq, Kongra Star Halep yöneticisi Suat Hesen ve Kürdistan Bölgesi Rojava Kantonları Temsilcisi Şerzat Êzîdî’den oluşan Rojava Heyeti ilk olarak Kerkük Valisi Dr. Necmeddin Kerim’i ziyaret etti.

‘ROJAVA’DA GELİŞEN KARDEŞLİĞİ BÜTÜN DÜNYAYA ANLATACAĞIZ’

Vali Kerim’in Feyleq mahallesinde bulunan evinde yapılan görüşmede Rojava Heyeti adına konuşan Rojava ve Kuzey Suriye Federal Sistemi Eşbaşkanı Mensur Selum, Kerkük’te bulunmaktan dolayı memnuniyet duyduklarını dile getirerek şunları söyledi: “Rojava kantonlarında birlikte yaşam koşulları yaratılmıştır. Ayrıca halk hep birlikte DAİŞ çetelerine karşı kendisini savunmaktadır. Rojava’ya yönelik ambargo uygulayanlara rağmen, bütün zorluk ve engellemeler karşısındaki birliğimiz ve ortaklığımız başarı kazanmıştır. Deneyim, tecrübe ve kazanımlarımızı koruyabilmekteyiz ve federasyon sistemini tüm insanlığa ulaştıracak ve anlatacağız” dedi.

 Görüşmede konuşan Kerkük valisi Dr. Necmeddin Kerim’in ise “Rojava Kürdistanı’nın başarı ve tecrübelerinden tüm halkımız memnuniyet ve mutluluk duymaktadır. Bizler de demokratik ve federal bir Suriye’yi destekliyoruz. Kerkük ve Rojava Kürdistan’ı arasında birçok ortak nokta bulunuyor. Rojava’nın şehitleri aynı zamanda Kerkük’ün şehitleridir. Rojava’da DAİŞ çetelerine karşı yürütülen savaşta büyük başarı kazanan kadınların tecrübelerinin daha da fazla desteklenerek büyütülmesi gerekiyor” diye belirtti.

Heyet daha sonra Kürdistan Özgür Toplum Hareketi’nin (Tevgera Azadi) Kerkük il örgütünü ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Kerkük il merkez bürosunu ziyarette ettikten sonra Kerkük cephesinde bulunan HPG ve YJA-STAR gerillaları ile peşmergeleri ziyaret etti. 

...