GÖRÜNTÜLÜ

'Saldırıda yerel ve istihbari bir müdahale var'

Türk devletinin saldırısına ilişkin açıklama yapan Chatr Production Genel Müdürü Kemal Heme Reza, "İstihbari bir müdahale var. Saldırıda şehadete ulaşan ve yaralananların tümü gazetecidir" dedi.

CHATR AÇIKLAMA

İşgalci Türk devleti, Süleymaniye’nin Seyidsadık ilçesinde SİHA’larla Kürt gazetecileri taşıyan ve medya şirketi Chatr Production’a ait olan bir aracı hedef aldı. Saldırıda Gazeteci Hêro Bahadîn ve Gulistan Tara şehit düştü. Chatr Production Sorumlusu Rêbîn Bekir (30) ise yaralandı.

Basın açıklaması yapan Chatr Production Genel Müdürü Kemal Heme Reza, şunları söyledi:

"Türk devleti şüphesiz ki iki gazetecinin şehit düşmesiyle sonuçlanan bu saldırıyı yerel ve istihbari bir müdahale sonucu gerçekleştirdi. Bazı medya kuruluşları saldırıda şehit düşenlerin PKK savaşçısı olduğu yalanını ortaya koydu. Saldırıda şehadete ulaşan ve yaralananların tümü gazetecidir ve siyasetle hiçbir ilgileri bulunmuyor.”

Reza, Kuzey Kurdistan’ın Êlih kentinden olan Gülistan Tara’nın gazeteci olduğunu özellikle vurgulamak istediklerini söyledi.

Kemal Heme Reza, Hêro Behadîn hakkında ise şunları aktardı: “Hêro Behadîn, Süleymaniye’de doğdu ve Tîmarin köyündendi. Saldırıda yaralanan Rêbîn Bekir de aynı şekilde Süleymaniyeliydi.”

Kema Heme Reza, sahte söylentiler yayan medya organlarına karşı hakikate sahip çıkma çağrısında bulundu.