Saray çeteleri, İdil'de çadırların kurulmasını engelliyor

İdil’de soykırım saldırılarında evleri kullanılamaz hale gelen halka, belediye tarafından dağıtılan çadırların kurulmasını Saray çeteleri engelledi.

İdil’de soykırım saldırılarında evleri kullanılamaz hale gelen halka, belediye tarafından dağıtılan çadırların kurulmasını Saray çeteleri engelledi.

Şırnak’ın İdil ilçesinde soykırım saldırılarının ardından kente dönenlerin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik Saray çetelerinin engellemeleri devam ederken, saldırılarda evleri kullanılamaz hale getirilen yurttaşlar için İdil Belediyesi tarafından ilçeye getirilen ve halka dağıtılan çadırların kurulması polis engeline takıldı.

Çadırları kurmak isteyenlere, Saray çetelerinin, çadır kurmaları durumunda haklarında yasal işlem başlatacaklarını söylediğini dile getirdi.

İdil Belediye Eşbaşkanları Mehmet Mehdi Aslan ve Nevin Girasun Oyman da polislerin tutumuna tepki gösterdi.

Belediye olarak yapmak istedikleri her çalışmanın engellendiğini belirten Aslan, belediyenin ilçe kaymakamı tarafından etkisiz hale getirilmek istendiğine dikkat çekti. Devlet güçlerinin her türlü çalışmalarını engellediğini belirten Aslan, devlet güçlerinin her ağızlarını açtığında Kaymakamlığı işaret ettiklerini, ancak kaymakamlığın da kendilerini muhatap almadığını vurguladı.

Belediye Eşbaşkanı Nevin Girasun Oyman da, belediye ekiplerinin çalışmalarının engellenmek amacıyla kamyonlarına ve kepçelerine el konulduğunu belirtti. Oyman, belediye ekiplerinin Turgut Özal ve Yeni mahallede çöp toplamanın devlet güçleri tarafından engellendiği için mahallede çöplerin halk tarafından yakılmak zorunda kalındığını söyledi. Oyman, havaların ısınması ile birlikte sağlık sorunlarının yaşanabileceğine dikkat çekerek, kaymakamlık ve devlet güçlerinin uygulamalarından bu keyfi uygulamalarından bir an önce vazgeçmesi gerektiğini dile getirdi.