Saray çetelerince katledilen Çark toprağa verildi

Cizre'de Saray çetelerince katledilen Hikmet Çark, Iğdır'da son yolculuğuna uğurlandı.

Cizre katliamında yaşamını yitiren ve Antep'te kimsesizler mezarlığına defnedilen Hikmet Çark'ın cenazesi, ailesi tarafından alınarak memleketi Iğdır'da toprağa verildi. Cenaze törenine Çark'ın ailesi, MEYA-DER yöneticileri, DBP ve HDP yöneticilerinin de bulunduğu yüzlerce kişi katıldı. Çark'ın cenazesi Çamurliya Jorin köyünde dini vecibelerin ardından "Şehid Namirin" sloganlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Saygı duruşu ile başlayan törende konuşan HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman, "Buradan hükümete sesleniyoruz. Gittiğiniz yol katliam, yok etme yoludur. Bu kirli siyaset ne zaman denendiyse boşa çıktı. Her zaman özgürlük ve demokrasi siyaseti yaşam buldu. Hikmet arkadaşımız yıllarca cezaevinde kalmıştı. Her baskıya rağmen zulme eğmeyerek halkının mücadelesini yürüttü. Bu topraklar tüm halklara yeterdir. Biz bu topraklar üzerinde barış ve kardeşlik ile kalabiliriz" dedi. 
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın İmralı'da çözüm için çaba sarf ettiğini de belirten Adıyaman, "3 yıllık barış sürecinde bir kişi bile yaşamını yitirmedi. Barış sürecinin başlatılması hükümet ve siyasi muhatapları arasında tekrar başlatılmalıdır. Biz her zaman barışın inşa edilmesi için elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından halk sloganlarla Çark için kurulan taziye çadırına geçti.