‘Şehit Asya Eğitim Devresi’ ilk mezunlarını verdi

YPS-JIN Komutanlığı tarafından düzenlenen 'Şehit Asya Eğitim Devresi' ilk mezunlarını verdi. Mezunlar askeri törenle yemin etti.


Şırnak YPS-JIN Komutanlığı'na bağlı Şehit Asya Eğitim Devresi ilk mezunlarını verdi. Mezuniyet için düzenlenen askeri törene çok sayıda kişi katıldı. Törende ilk olarak demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına Kürt ulusal marşı "Ey Reqîb" eşliğinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Mezun olan öz savunma savaşçılarının yemin töreninin ardından YPS-JIN Komutanı Yıldız Cûdi konuşma gerçekleştirdi. Yıldız, Şehit Asya Eğitim Devresi'nin başarıyla tamamlandığını belirterek, "Bu devrede aldığınız ideolojik ve askeri eğitim, sizleri mahallelerinizi savunabilecek seviyeye getirdi. Bildiğiniz üzere Kuzey Kürdistan'da demokratik özerkliğin ilanından sonra bizler de YPS/YPS-JIN olarak özsavunmadan sorumluyuz. Savunma görevinde en önemli sorumluluk da biz kadınların omuzlarındadır. Bu devre de şehit Asya'nın anılarına bağlılık gereği olarak düzenlendi" dedi. 'A

Böylesi önemli bir süreçte YPS ve YPS-JIN saflarına katılmanın en önemli yurtseverlik görevlerinden biri olduğuna işaret eden Yıldız, "Sizler de bu sorumlulukla saflarınıza katıldınız. Artık toprağımız ve halkımızı koruma zamanıdır. Bilindiği üzere Cizre halkımız değerlerini korumak için sonuna kadar direndi. Cizre halkı bize çok büyük bir mesaj verdi. Mesajında bedeli ne olursa olsun düşmanın önünde diz çökmeyeceğini bir kez daha gösterdi. Sizler de böyle bir süreçte eğitim aldınız. Artık, alanlarınıza giderek sorumluluklarınızı yerine getirmeye hazırsınız. YPS-JIN Komutanlığı olarak tüm arkadaşlara başarılar diliyoruz" şeklinde konuştu.

Gerçekleşen konuşmanın ardından "Be serok jiyan na be", "Biji serok Apo" ve "Biji berxwedana YPS-JIN" sloganları atıldı. Törenin ardından YPS-JIN savaşçıları ve  halkmüzik eşliğinde halay çekti.
 

...